Patates Kavurması özellikle Doğu illerimizde çok sık yapılan bir lezzet.
Bazen başlı başına bir yemek olarak, bazen kahvaltıda, bazen de hanımların çay davetinde karşımıza çıkar.
Benim çok sık yaptığım birşey değil ama bugün yerken neden daha sık yapmadığımı düşündüm ve bir cevap bulamayıp bu lezzeti sık sık yapmam gerektiğini düşünüp pazar kahvaltımızın menüsünü de şimdiden belirledim :)
Malzemeler:
- 3 adet haşlanmış patates
- 1 adet kuru soğan
- Tuz, pul biber, kimyon
- Sıvıyağ
Yapılışı:
(Kabuklu olarak haşladığımız patatesler soyulur ve rendelenir.)
Kuru soğan yarım halka doğranır ve sıvıyağda hafif sararana dek sotelenir. Ardından rendelediğimiz haşlanmış patatesler ilave edilerek 2 - 3 dak. kavrulur en son damak tadımıza göre tuz ve baharatları ilave ederek karıştırılarak ocaktan alınır.
İster sıcak isterseniz soğuk olarak yenebilir. Yanında turşu ile ikram etmeyi unutmayın çünkü patates kavurmasına en yakışan lezzet turşudur. Hele bir de yanında köy yufkanız varsa tadına doyum olmaz :)
Afiyet Olsun.
ellerine sağlık çok güzel görünüyor acılı acılı offf süperrr
YanıtlaSilçok leziz canım benim ilk aklıma gelendir her zaman bayılırım kendisine :)
YanıtlaSilNe güzel, benim unuttuğum bir tarifti yeni aklım başıma geldi artık hep yapıcam :)
SilEvetttt,sabah kahvaltısında bile yaparız :)
YanıtlaSilEvet artık ben de yapıcam :)
Silellerine sağlık canım ben acısız alayım:)))
YanıtlaSilsevgiler..
Kalpkurabiyecik sen nasıl istersen öyle yaparım, afiyet olsun :))
Silelinize sağlık .ben sabah kahvaltısında tercih ediyorum arkadaşım :))
YanıtlaSilTama size de sabah kahvaltısında ikram ediyim ozaman :)
SilÇok severiim. bloğunuz çok hoş fotoğraflar da öyle özenle çekilmiş :)
YanıtlaSil