Bizim evde reçel yenmez, daha doğrusu doğru düzgün yenmez :) kaseden reçelin taneleri bir güzel seçilir ( O kendini biliyo :)) şerbet kısmı kalır... o da sofraya gelirrr gider - gelirrr gider :))) Ben de yöntemi marmelat yapmakta buldum ( seç bakalım şimdi tanelerini :)))
Aslında marmelatı tercih etmemin en önemli sebeplerinden biri de reçele oranla daha az şeker kullanılması, bana kalsa hiç yapmıycam, güzel bir pekmez bence reçelden çok daha sağlıklı ama çilek biraz fazlaydı, baktım bozulacak bu şekilde değerlendiriyim dedim.
Malzemeler:
* 1 kg.çilek
* 1,5 su bardağı şeker
* 1 tane limon tuzu ( ya da 3- 4 damla limon suyu )
Yapılışı:
Çilekler 5 dak. suda bekletilerek kumunu bırakması sağlanır ardından iyice yıkanarak sapları ayıklanır ve el rondosu ile parçacıklı kalacak şekilde parçalanır.
Pişirme kabına alınarak üzerine şeker ilave edilir ve kısık ateşte ara sıra karıştırarak suyunu iyice çekip puding kıvamını alana dek pişirilir. Kaynamaya başlayınca 1 tane limon tuzu ya da yoksa 3 - 4 damla limon suyu eklenebilir ( Bu arada tadına bakarak şeker ilavesi yapabilirsiniz, çileğin tatlılığına göre eklenecek şeker miktarı değişebilir )
Ocaktan alındıktan sonra soğutulup kapaklı kase yada kavaonaza alınarak saklanabilir.
Afiyet Olsun.
Canım çok güzel olmuş,miss kokulu bir tarif.Ellerine sağlık.Mutlu haftalar,sevgiler:)
YanıtlaSil