Geçen yıl kuruttuğum domateslerden çok az kalmıştı, bitiriyim dedim ama baktım ki gerçekten az yani bana yetmez :) Artırıyım diye kısırlık bulgur ekleme fikrim geldi :) Doğru bir seçim yapmışım, kısır tadında şahane bir salata oldu.
Hem beş çayının yanında hem de kahvaltıda müthiş olur ama ne yazık ki benim kuru domateslerim bitti :(
Malzemeler:
* 1 kase kuru domates
* 1 çay bardağı ince bulgur
* Bir tutam maydanoz
* Bir adet kuru soğan
* 2 diş sarımsak
* Pul biber, kekik
* Zeytinyağ
Yapılışı:
Kuru domatesler yıkandıktan sonra sıcak suda yumuşayana dek haşlanır. Haşlandıktan sonra minik küpler şeklinde doğranır. Öte yandan ince bulgur üzerini geçmeyecek kadar sıcak suda 5 dak. bekletilir. Bu arada kuru soğan minik doğranır, maydanoz kıyılır sarımsak rendelenir.
Derin bir kasede domates, yumuşamış ince bulgur ve diğer tüm malzemeler ilave edilerek karıştırılarak salatamız hazırlanır.
Çay eşliğinde yemenizi tavsiye ederim:)
Not: Salatanıza tuz ilave ederken dikkatli olun. Benim kuru domateslerim çok tuzluydu haşlamama rağmen tuzu gitmemişti o nedenle salatada tuz kullanmadım.
Afiyet Olsun.
eline sağlık olsun :)
YanıtlaSilteşekkür ederim :)
YanıtlaSilhımm şahane olmuş tatlım ellerine sağlık
YanıtlaSilafiyet bal olsun
azıcık ben de var iyi fikir artırayım ben de:))afiye6tler olsun:)
YanıtlaSilharika görünüyor ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilellerinize sağlık.kuru domatesle yapılan herşeyi severim.
YanıtlaSilbulgur çok özeldir benim için..onunla yapılan lezzetlerde..ellerine sağlık..sevgiler
YanıtlaSil