9 Mayıs 2011 Pazartesi

KURU BAKLAVA ( Milföy Hamuru İle )

  
Hem çokkk pratik hem de ağızda dağılan nefis bir lezzeti paylaşmak istiyorum. Canınız tatlı bir şeyler çektiğinde ya da acil misafiriniz geleceği zaman çabucak hazırlanabilecek ama damaklarda iz bırakan çok hoş bir ikramlık. Özellikle denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:
  • 10 adet milföy hamuru
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı susam ( isteğe bağlı )
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 kase nişasta ( açmak için )
Yapılışı:
Dondurucudan çıkararak çözdürdüğümüz milföy hamurlarını bol nişasta serperek merdaneyle mümkün olduğu kadar genişletmeye ve inceltmeye çalışıyoruz. ( Bir  milföy hamuru yaklaşık bir A4 kağıt büyüklüğünde genişleyebiliyor. )
Bir kasede toz şeker, susam, ceviz içi ve tarçını karıştırıyoruz ve bu karışımı ince açtığımız milföy hamuruna serperek yayıyoruz ve bastırmadan rulo yapakak sarıyoruz. Daha sonra bu ruloyu ortadan ikiye kesiyor ve her bir parçayı iki ucundan hafifçe ortaya doğru büzüyoruz.
Bütün milföylere aynı işlemi yaparak yağlı kağıt serilmiş tepsie dizerek önceden ısıtılmış 200 der fırında kızarana kadar pişiriyouz.
Fırından çıkınca iyice soğuduktan sonra servise sunuyoruz. ( ancak soğuduktan sonra gevrek ve ağızda dağılan bir lezzet elde edebiliyoruz. )
Arzu ederseniz üzerine pudra şekeri de serpebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

2 yorum:

  1. miföy hamuruyla değişik olmuş eminim güzelde olmuştur deniycem kesinlikle ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Bayılırım kuru baklavaya anneciğim çok güzel yapardı bizdebecerikliyizdir ama baklava konusunda hiç anneme çekmemişiz. kızlarımda sadece annemin yaptığı ev baklavasını baklavadan sayarlar.ellerine sağlık. güzel bir hafta diliyorum, esenkal.

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))