10 Aralık 2010 Cuma

Pratik Havuçlu Tart

Bu nefis tarta bayıldık :) özellikle tavsiye edebileceğim bu lezzeti denemelisiniz.
Havucu biraz bol bulunca ne yapacağımı şaşırdım ve tatlısıyla tuzlusuyla herşeye çok yakıştırdığım bu sebzeyi pastada da kullanmak istedim.

Malzemeler:
  • 1 adet pasta keki ( tek katı kullanılacak )
  • 1 kahve fincanı pekmez
  • 5 adet havuç
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
Kreması için:
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1/2 pkt. vanilya
Yapılışı:
Hazır pasta kekinin tek katı 1 kahve fincanı pekmezle ıslatılır.
Diğer tarafta havuç rendelenir ve 5 çorba kaşığı şeker ve 1 kahve fincanı su ilave edilerek kısık ateşte arasıra karıştırarak suyunu çekene kadar pişirilir ve en son ocaktan alınarak tarçın ilave edilip karıştırılarak soğumaya bırakılır.
Pastanın kreması için süt, şeker, un , nişasta pişirme kabına alınarak sürekli karıştırlarak koyu muhallebi kıvamını alana kadar pişirilir daha sonra ocaktan alınarak vanilyası ilave edilir ve bir süre ılıyana kadar karıştırılır. Ilıdıktan sonra pekmezle ıslatılmış pasta kekinin üzerine tamamen yayılır ve onun da üzerine hazırladığımız havuçlu karışım düzgünce yayılarak buzdolabında soğumaya bırakılır.
Soğuduktan sonra dilimlenerek çay, kahve ya da limonata eşliğinde servise sunulur.
Afiyet Olsun.


3 yorum:

  1. Hayırlı cumalar. Ellerinize,emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  2. Harika bir tatlı.Ellerinize saglık.Sevgiler.Aida

    YanıtlaSil
  3. görüntü süper denemek lazım ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))