24 Kasım 2010 Çarşamba

İrmik Helvası


Helva kokusunu sevmeyen var mıdır ki ? Miss gibi kokusu bırakın evi mahalleyi sarar... İyi günde kötü günde , kandillerde olmazsa olmaz ikramlığımzdır.

Malzemeler:
  • 1 su bardağı irmik
  • 1/2 pkt. fıstık
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
Üzeri için: *2 çorba kaşığı toz şeker *1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
Süt,su ve şeker bir kaseye alınarak şeker eriyene kadar karıştırmak suretiyle soğuk şerbet hazırlanır. ( Pişirilmiyecek )
Sıvıyağ, irmik ve fıstık tencereye alınarak çok kısık ateşte fıstıklar hafif kahverengileşene kadar kavrulur.
Kavrulan fıstık ve irmik karışımına sütlü şerbet ilave edilerek karıştırılır ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte demlenerek pişirlir. ( Pilav gibi ) İrmik şerbetini tamamen çekince bir süre daha karıştırılarak helva kıvamını alınca ocaktan alınarak tarçın ve 2 yemek kaşığı toz şeker serpilerek üzeri kapatılır ve bir süre dinlendirildikten sonra sıcak olarak servise sunulur. Servis ederken isterseniz pilav gibi, isterseniz de kalıplarda şekil vererek ikram edebilirsiniz. ( Ben eşime ikram ederken etrafına biraz dut pekmezi gezdirdim çok hoşun gitti. )
Afiyet Olsun.

6 yorum:

  1. Ellerine saglik canim,valla bu gec saatte canim istedi hemen mutfaga girip yapicam:)

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglik canim,valla bu gec saatte canim istedi hemen mutfaga girip yapicam:)

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık yanında dondurma ile nede güzel olur.

    YanıtlaSil
  4. İrmik helvasını çok severim hele fıstıklısına hiç dayanamam.Ellerine sağlık arkadaşım.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık çok güzel olmuş, bayılırım irmik helvasına canım çekdi şimdi.

    YanıtlaSil
  6. Selamlar arkadaşım,helva kokusunu sevmeyen olurmu canım yaa,valla şu tabağı alıversem şimdi mıımmmm süper.Ellerine sağlık,afiyetler olsun size.
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))