5 Kasım 2010 Cuma

Hamsi Buğulama

'Hamsi geldi kıvrık kıvrık
Hamsi geldi oynar balık ...'
Balık sezonu açıldı balıkçı tezgahlarında da çeşit çeşit taze balıklar yerini aldı hepsini de çok severiz ama hamsinin yeri ayrıdır.
Bir çok pişirme yöntemi olsa da ve hepsini de zaman zaman yapsam da en sağlıklısının sebzelerle zenginleştirilen buğulama olduğunu düşünüyorum.

Malzemeler:
  • 1 kg Hamsi
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet havuç
  • 1/2 limon
  • Bir tutam maydonoz
  • Tuz
  • Sıvıyağ

Yapılışı:

Pişirme kabının tabanına piyazlık ( yarım halka ) şeklinde doğranan kuru soğanlar yayılır, üzerine ayıklanıp yıkanmış hamsiler dizilir. Üzerine sırasıyla rendelenen havuçlar, maydonoz yaprakları, tuz, sıvıyağ ilave edilip bir dilim limon, biraz limon suyu ve 1 çay bardağı su eklenerek çok kısık ateşte kapağı kapalı olarak yarım saat pişirilir.

Sıcak sıcak servis tabağına sebzeler ile birlikte alınarak servise sunulur.

Afiyet Olsun.

1 yorum:

  1. Şifa dolu leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))