Orjinal tarifini yapacak zamanımız olmayıp da pratik yöntemlerle aynı lezzetti yakalamaya çalıştığımız tariflere 'yalancı' deriz ya hep...:) benim bu nefis tatlıya yalancı demeye dilim varmadı :)
Malzemeler:
- 1 pkt. tuzsuz etimek
- 1 lt süt
- 1,25 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 pkt vanilya
Üzeri için :
- 2 su bardağı süt
- 1 pkt. hazır çikolata sos karışımı
Yapılışı:
İlk olarak etimekleimizi iri parçalar halinde kırıp ( ben dörde bölüyorum ) bir kenara alıyyoruz.
Diğer tarafta süt, şeker, un ve vanilya karıştırılarak muhallebi kıvamında pişiriyoruz. Ocaktan alır almaz (sıcakken ) içine kırdığımız etimekleri ilave ederek iyice karıştırıyoruz. Etimeklerin her tarafına muhallebinin bulandığından emin olunca, ıslatıp suyunu süzdüğümüz borcama düzgünce yayıyoruz.
Ardından 2 su bardağı süt ile hazır karışım çikolata sosumuzu pişirip yine sıcak sıcak borcama yaydığımız kaşışımın üzerine döküp düzeltiyoruz.
İlk sıcaklığı geçtikten sonra buzdolabına alarak soğuyana kadar bekletiyoruz.
Soğuk soğuk, dilimleyerek, servise sunuyoruz.
Afiyet Olsun.
Cok güzel olmus canim...
YanıtlaSilMutlaka denicem.
Ellerine saglik.
Sevgiler
Nefis bir sey. Ben de denemeliyim. Sevgiler...
YanıtlaSildediğin gibi pratik ve lezzetli gözüküyor..ellerine sağlık..Aklımda, deneyeceğim..
YanıtlaSilNefis gözüküyor,ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilÇok pratik bir tarif...Deneyecegim.Sevgiler.Aida
YanıtlaSilBayılıyorum böyle tatlılara:)
YanıtlaSilHem pratik hem leziz.Ellerinize,gönlünüze sağlık..
Muhabbetle
çok güzel ve pratik olmuş.ellerine sağlık canım
YanıtlaSilSeni beğeniyorum :) çok pratik bir tatlı olmuş,tam benlik :)ellerine sağlık.
YanıtlaSilHarika görünüyor ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilellerine sağlık buket.bende yaparım cokta sevilir.tarifte tek değişik olan krem şanti eklıyorum sosuna..nefiss.:)
YanıtlaSilOldukça pratik olmuş, etimekle yapılan tatlılar lezzetli oluyor, eminim bu tatlı da lezzetlidir. Bitgün bende deneyeceğim. Ellerinize sağlık...Sevgilerimle...
YanıtlaSilMerhaba Buket, bu tarifin çok benzeri bende de var. Hep yapayım diyorum unutuyorum. Gerçekten çok çok lezzetli oluyor. Ellerin dert görmesin. Sevgiler.
YanıtlaSil