25 Ağustos 2010 Çarşamba

Biberli Bulgur Pİlavı

Anadolumuzun başlıca yemeği olan Bulgur Pilavının her türlüsünü çok severim özellikle yanında ayran ve varsa köy yufkası eşliğinde bayılırımmm :) Hele de yazın domates ve biberle yapılan sulu pilava ya da mercimeklisini, hatta sadesini yani her türlüsünü çok severim bu kez de çok sevdiğim kırmızı biberleri eşime nasıl yedireceğimi düşünürken bulgur pilavına ilave edersem güzel olacağını düşündüm ve gerçekten de öyle oldu :)


Malzemeler:
  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil köy biberi
  • Tuz, Sıvıyağ

Yapılışı:

Küp küp doğradığımız kırmızı ve yeşil biberler sıvıyağda hafif sotelenir ve üzerine bulgur ilave edilerek biraz kavrulur en son tuz ve üzerini bir parmak geçecek kadar su ilavesiyle karıştırılarak kapağı kapatılır ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.

Özellikle ayran eşliğinde ve varsa köy yufkası ile servise sunulur.

Afiyet Olsun.



3 yorum:

  1. Ellerine saglik. Nefis görünüyor. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize,emeğinize sağlık. Çok leziz ve şifa dolu görünüyor. Hayırlı iftarlar.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  3. merhaba lezzethanenin becerikli aşçısı...
    bulgur pilavı harika olmuş bende severek yerim ellerine sağlık teşekkürler paylaşımın için ....
    sevgiler....

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))