25 Ağustos 2010 Çarşamba

Domates Çorbası

Hem lezzeti ve hem de pratikliği nedeniyle sıkça tercih ettiğimiz bir çorba.
Malzemeler:
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 adet domates
  • Tuz, Sıvıyağ

Yapılışı:

Un, sıvıyağda çiğsi kokusu gidene kadar kavrulur ardından salça ilave edilerek biri iki kez çevrilir. Daha sonra rendelenmiş domates eklenerek domatesin suyu çekene kadar karıştırılır en son 5 - 6 su bardağı kadar soğuk su ilave edilerek ( topaklanmaması için ) kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir, kaynamaya başladıktan sonra 10 dak. daha pişirilerek ocaktan alınır.

İsteğe göre kuru nane, biberiye, rende kaşar peyniri, kızarmış ekmek ile süslenerek servise sunulur.

Afiyet Olsun.


6 yorum:

  1. ramazanda çorbasız olmaz hele bu domates çorbası ise yemeye doyulmaz ellerine sağlık arkadaşım afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglik. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım,domates çorbası her zaman favorimizdir...

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık ben hiç sütsüz denemedim ama eminim böylede çok lezzetlidir

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık.
    Hayırlı iftarlar diliyorum.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Domates çorbasının yeri başkadır..
    Enfes görünüyor.Afiyet,bereket,muhabbet olsun :)

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))