20 Ocak 2010 Çarşamba

Ispanaklı Tavuk Dolması

Benim gibi yemeğinizin hem göze hem de damağa hitap etmesini istiyenlerdenseniz ve sevdiklerinize hoş sürprizli bir ikramda bulunmak istiyorsanız işte tam size göre bir tarif...
Malzemeler:
  • 2 parça tavuk göğsü ( 1 adet tavuğun tam göğsü )
  • 300 gr ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 - 4 diş sarımsak
  • Tuz, pul biber

Yapılışı:

İlk olarak kuru soğanı minik doğrayıp kavuruyoruz ardından rende sarımsakları ekleyip bir iki kez çeviriyoruz daha sonra parmak parmak doğradığımız ıspanakları da ilave ederek soteliyoruz ve ıspanaklar suyunu çekince tuz ve pul biberi serperek karıştırıp bir kenara alıyoruz.

Diğer tarafta tavuk göğsünü ortadan ikiye açıyoruz ve incelmesi için hafif çizikler atıyoruz ya da dövebiliriz de :) Sonra bir tarfına hazırladığımız ıspanaklı içi yayıp

diğer tarafını üzerine kapatıyoruz. Eğer açılacağını düşünüyorsanız kenarlarını kürdanla birleştirebilirsiniz ( ben gerek duymadım )
Bu şekilde hazırladığımız göğüs etlerimizi çok az sıvı yağda, teflon tavada ve kısık ateşte iyice kızarana kadar önlü arkalı çevirerek pişiriyoruz.
Yanında pirinç ya da bulgur pilavı eşliğinde servise sunabiliriz.
Afiyet Olsun.

3 yorum:

  1. Çok kolaymış tarifi.Resmi görünce zahmetli birşey zanneddim.bence hem göze hem damak zevkine hemde sağlığa hitap ediyor.Özellikle çocuklara yedirmek lazım.Elleirne sağlık

    YanıtlaSil
  2. Bak bu tarif bana bile ıspanak yedirir ha :) Ara katmana beşamel sos da eklense daha da lezzetli olur herhalde :) Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))