23 Kasım 2009 Pazartesi

Humus

Gerek coğrafi ve gerekse kültürel yakınlığımız dolayısısyla içiçe olduğumuz Suriye mutfak kültürüne özgü olan Humus, özellikle Güney ve Güneydoğu illerimizde sıkça tercih edilen ve sofralarımızı bütünleyen güzel bir lezzettir.
Malzemeler:
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı tahin
  • Yarım limon suyu
  • 3 - 4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz, karabiber
  • Pul biber ( ya da isot )
  • Zeytinyağ
  • yarım çay bardağı ceviz içi

Yapılışı:

Haşlanmış ( istenirse kabukları da soyulmuş ) nohutlar robotta iyice ezilir ve tahin, ezilmiş sarımsak, tuz, kimyon, karabiber ve limon suyu ilave edilerek pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırılır.

Daha sonra 2 çorba kaşığı kadar zeytinyağda kızdırılmış pul bibere ( ben isot tercih ediyorum - Urfa biberi ) iri kıyım ceviz içi ilave edilerek servis tabağına aldığımız humusun üzerine sıcak sıcak gezdirilir.

Kornişon turşu ile süsleyerek servise sunulur.

Afiyet Olsun.


3 yorum:

  1. canim ellerine saglik nefis bir tat afiyet olsun.Sevgiler öptüm.

    YanıtlaSil
  2. Geçen hafta yemekteyiz programında bütün yarışmacılar yaptı.Ama nohutla yapmadılar. Çok merak ettim. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. annem çok sever..antakyalı bir akdaşım sayesinde tadmıştım bende..ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))