14 Ekim 2009 Çarşamba

Saray Helvası

Un helvasını hepimiz biliriz. Evet bu da bir çeşit un helvası ama başka bişey hem de bambaşka :) Şimdiye kadar denemediyseniz en kısa zamanda mutlaka denemelisiniz. Hem pratik hem de son derece lezzetli. Aslında bu tarifi yayınlamakta oldukça geç kaldığımı düşünüyorum çünkü küçükken yemek yapmaya ilk heveslendiğim zamanlarda ilk öğrendiğim tariflerden biriydi Saray Helvası, ayrıca evliliğimin ilk zamanlarında da hemen hemen her hafta yaptığım bir lezzetti. Son zamanlarda farklı lezzetleri deneyince Saray Helvası unutuldu ama aklıma gelip yapınca uzun zamandır mükemmel bir lezzetten mahrum kaldığımızı farkettim.

Malzemeler:

  • 1 pkt. margarin
  • 4 su bardağı un
  • 2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Margarin eritilir ve 4 su bardağı un ilave edilerek yaklaşık yarım saat karıştırarak kavrulur. Kavurma işlemi çok kısık ateşte yapılmalıdır. Helvamız beyaz bir helva olmalı ancak un çiğ kalmamalıdır.

İstediğimiz kadar kavrulunca ocaktan alınarak toz tarçın ve 2 su bardağı pudra şekeri yavaş yavaş eklenmeli ancak hızla karıştırılmalıdır.

Daha sonra küçük bir tepsiye ( ya da borcama ) dökerek, düzleştirilmeli ve üzerine başka bir kab ila bastırarak iyice sıkılaştırılmalıdır. Sonra istediğimiz şekilde keserek bir süre soğuması için beklenmelidir.

İsteğinize göre üzerini süsleyerek servise sunabilirsiniz.

Afiyet Olsun.


8 yorum:

  1. ah ah bende byılırım ben hiç yapmadım ama çok yedim arkadaşımın annesi çok yapardı bize bizde bayıla bayıla yerdik ellerine sağlık canım eskilere götürdün beni

    YanıtlaSil
  2. mmmm çok lezzetli gözüküyor.hazır olanlarından yemiştim ben bolulu bir arkadaşım getirmişti.Evde yapılanı hem daha sağlıklı hem daha lezzetli olsa gerek.ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Çok leziz olmuş canım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. tarifini aldım teşekkürler anım.daha önce misafir olduğum biryerde yemiştim ama sormamışım tarifini.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık çok pratik bir helva denemek gerek.

    YanıtlaSil
  6. Selamlar arkadaşım,mutlu ve huzurlu bir gün dilerken.Çok sevdiğim bir tatlı olan saray helvası da ellerine sağlık,afiyet şeker olsun.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. evde yapıldığını bilmiyordum. elinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Çok sevrrim ama evde yapılmışını hiç denemdim elelrine sağlık...

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))