13 Ekim 2009 Salı

Kestane Kebap

Kış yavaş yavaş yüzünü göstermeye başlarken biz sezonun Kestane açılışını dün yaptık :) Şimdiye kadar hep teflon tavada pişirirdim ama artık Köz Tavasında pişiriyorum çok daha çabuk ve güzel oluyor, sobanın üzerinde pişmiş gibi.
Kestaneler uç kısımlarından bıçakla çizilir ( genelde bu işi eşim yapar ) sonra sıcak su ile yıkanıp köz tavasına dizilir ve önlü arkalı çevrilerek pişirilir.
Afiyet Olsun.

10 yorum:

  1. bende o şekilde kesip fırında pişiriyorum ama suda pişirdiklerim benim favorim
    yeni çıktı diye heralde burdaki marketlerde çok pahalı 7lira kestanenin kilosu olurmu yaawwww

    afiyet şeker olsun size

    YanıtlaSil
  2. fatma48-hazanyagmureu413 Ekim 2009 17:55

    afiyet olsun arkadaşım eskiden odun sobaalrının üzerine koyar biryandanda çay demler odanın içine kokular yayılırdı artık sobada kalmadı klimalarla ısınınca kolaylıklarda bulunmuyo değil köz tavası gercekten harika birşey patlıcandan kestaneye mısıra ne varsa koy pişir sevgiler canım

    YanıtlaSil
  3. ohhh afiyetler olsun.ellerine sağlık biz daha yapamadık açılışı

    YanıtlaSil
  4. AAA ÇOK GÜZEL BİR FİKİR ELLERİNE SAĞLIK BENİMDE KÖZMATİĞİM VAR YENİ ALDIM KULLANMA FIRSATIM OLMADI AMA BU YÖNTEMLE DENEYECEGİM
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  5. ayy mis gibi kokusunu duyar gibi oldum, ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  6. Dün akşam bizde yaptık. Neredeyse yarım kilonun tamamını ben yemişimdir heralde :)

    YanıtlaSil
  7. buketcim ne iyi yapmışsın şu köz tavasından almakta çok işe yarıyor bende bir iki tane biber közlemek istediğimde koca fını yakmaktansa hemen ocakta yapıyorum
    güle güle kullan arkadaşım kestane mevsimini açmışsın hadi bakalım afiyet bal şeker olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. ahhhhhh..
    bunuda bennn nasıl severimmm. !!!
    :))

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))