31 Temmuz 2009 Cuma

Pratik Mini Kumpir

Kumpir hoş bir lezzet ancak o kocaman patatesleri ev fırınlarında pişirmek saatler alıyor. İşte bu nedenle hem pişirme süresini kısaltmak hem de daha minik kumpircikler elde etmek için farklı bir yöntem geliştirdim. Sizlerinde denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:

  • 5 adet küçük patates
  • Ketçap, Mayonez
  • Salam, sosis, mısır, bezelye... ( İsteğe bağlı )

Yapılışı:

Patateslerimizin kabuklarını yıkadıktan sonra normal salatasını yapacak gibi yumuşayana kadar haşlıyoruz. Ardından Köz Tavasında ( ya da teflon tavada ) dış kabukları kuruyana kadar közleyip ortasından yararak istediğimiz malzemeleri doldurup en son üzerlerine ketçap ve mayonez dökerek lezzetlendiriyoruz.

Ben bazı patatesleri haşlayıp közledikten sonra içine hiçbir malzeme ilave etmeden sadece ketçap ve mayonezle tatlandırdım. Onlar da son derece lezzetliydi.

Afiyet Olsun.

6 yorum:

  1. harikasın eline sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  2. Off off çok severim ellerine sağlık canım...
    Mutlu hafta sonları...

    YanıtlaSil
  3. çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık misss gibi buralara kadar koktu iyi hafta sonları:)

    YanıtlaSil
  4. oh oh elerine sağlık nefis olmuştur şimdi güzel mutlu hafta soları...

    YanıtlaSil
  5. Bu köz tavaları ne menem şeymiş. Hayatımızı kurtardı :) Hemen deneyeceğim. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. oo..süper bir fikir..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))