Zahter Gaziantep, Hatay dolaylarında tüketilen bir çeşit kekik özellikle yaz aylarında taze olarak salata ve kahvaltılık olarak tüketilir. Tam olarak bizlerin et yemeklerinde kullandığımız kekik ile aynı değil, bu fark kurusunda daha belirgin olarak farkediliyor ama dağ kekiği diyebiliriz. Ben son senelerde keşfettim daha önce hiç görmemiştim pazara gelmişti, denemek için annem almış o gün bugündür ennnn sevdiğim lezzetlerin başında geliyor. Bilhassa kahvaltıda salata olarak tercih ediyorum. Ankara'da kışın bulmak imkansız, yazınsa adeta mumla arıyoruz :)
Malzemeler:
- 1 demet zahter
- 2 çorba kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi ( isteğe bağlı )
Yapılışı:
Zahter sert saplarından ayrılarak elle yaprak yaprak koparılır. Daha sonra bir fiske tuz, pul biber, zeytinyağ ve istenirse nar ekşisi ilave edilerek karıştırılır.
Özellikle kahvaltıda ya da et ve balığın yanında tercih edilmelidir.
Afiyet Olsun.
çok sevdiğim bir kekik türüdür.hatayda ünv okudum orada çok taze olurdu alırdık zevkle yerdik. et yemeklerinde süper oluyor.
YanıtlaSilsevgiler
Hımm hiç bu şekilde denememiştim canım ellerine sağlık...
YanıtlaSilhic tatmadigimm bir lezzet cok merak ettim dogrusuu..
YanıtlaSilhatayda tanıdık varsa ıstetın ve deneyın vazgeçılmez bişi bulamazsanız yardımcı olurum 535 701 1651 mustafa
SilBende iskenderun da görev yapan arkadaşımda tatdım ve bayıldım.bende özellikle kahvaltıya yapıyorum.ellerine saglık
YanıtlaSilbizde gaziantepteyken yapardık salatasını çok hoş bir aroması vardır.ellerine saglık.
YanıtlaSilhiç görmemiş duymmıştım inş burdaki pazarda vardır da alırım bende denemek isterim
YanıtlaSilmerhaba Buket,blogunu yeni kesfettim,civil civil..ellerine saglik.benim bu kekik turunden hic haberim bile yoktu acikcasi, merak ettim.ankarada zor bulunuyorsa,buralarda hic olmaz kesin...
YanıtlaSilemege hayir bannerini da ekledim siteme sakincasi yoksa...sevgiler...
Zahtere bende bayılırım ve mümkün olduğu kadar Antakyadan getirtirim.Bizim oraların yemek kültürü bambaşka gzel zaten.
YanıtlaSil