Parfe son zamanlarda bizim tatlımız oldu. Son derece pratik ve hafif olduğu için sık sık ve çeşit çeşit tüketiyoruz. Ekşili tatlılar eşimin ve benim favorimiz olduğu için daha çok limon kabuğu rendeliyorum ama bu kez de evde yenmeyen vişne reçeli vardı onu değerlendirmek istedim çok da güzel oldu:)
Malzemeler:
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 1 pkt. sade piknik bisküvi
- 1 kase vişne ( ya da vişne reçeli tanesi )
- 1 adet limon kabuğu rendesi
Yapılışı:
ilk olarak krem şantimizi 1 su bardağı süt ile iyice çırpıyoruz ardından limon kabuğu rendesi, kırılmış piknik bisküvi ve vişne ( ya da vişne reçeli ) tanelerimizi ilave edip karıştırarak şeklini vermek istediğimiz bir kaba dökerek en az iki saat dondurucuda bekletip soğuk olarak ve isteğimize göre süsleyerek servise sunuyoruz.
Afiyet Olsun.
Mayhoş tatları bende çok seviyorum canım ellerine sağlık nefis gözüküyor..
YanıtlaSiltam zamanı böyle soğuk lezzetlerin ellerinize sağlık harika görünüyor
YanıtlaSilellerine sağlık canım lezzeti ve sunumu harika bir tatlı olmuş.sevgilerimi bırakıyorum
YanıtlaSilEllerine sağlık. Soğuk soğuk çok ta güzel gider bu sıcak havalarda. Afiyet olsun. sevgiler...
YanıtlaSiltam yaz tatlısı olmuş eline sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık akşamda ben yaptım senden esinlenerek.eşimde çok begendi.çok teşekkürler.
YanıtlaSilsevgiler
ellerine saglık canım.soguk soguk ne güzel gider bu sıcak yaz günlerinde.
YanıtlaSilTam yaz tatlısıdır Parfe. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilNe kadar ferah ve leziz görünüyor...Yaz akşamlarının vazgeçilmezi olmalı,ellerine sağlık...
YanıtlaSilELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR...
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilBen de kalan reçelleri bu şekilde değerlendireyim en iyisi. vişneli tatları zaten çok severim. ellerine sağlık. sevgiler...
YanıtlaSilHarika bir zamanda denedik, yazdık ve çok sevdik. Teşekkür ederiz.
YanıtlaSil