16 Mart 2009 Pazartesi

Sarı Burma

Şerbetli Tatlılar benim için her zaman özeldir. Bunlar içinde de geleneksel Baklavamızın yeri ayrıdır. Zahmetlidir ama şimdi onun da kolayı çıktı: hazır baklava yufkaları. Ben de bu kolaylıktan faydalanarak sizlere Sarı Burma tatlısını sunmak istedim.

Malzemeler:
  • 1 pkt. baklavalık yufka ( 500 gr.lık)
  • 1 su bardağı öğütülmüş ceviz içi
  • 1 su bardağı öğütülmüş fındık içi
  • 1 pkt. margarin ya da tereyağ

Şerbeti İçin:

  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • 3 -4 damla limon suyu

Yapılışı:

İlk olarak şerbetizi hazırlıyoruz. 4 su bardağı su ve şekerimizi tenceremize alıyor ve kaynamaya başladıktan sonra 15 dak. kısık ateşte kaynatıyor, limon suyumuzu ilave ederek 5 dak. daha kaynattıktan sonra ocaktan alarak ılımaya bırakıyoruz.

Diğer tarafta baklavalık yufkalarımızın iki adedini üst üste alıyor ve üzetine fındıklı ceviz karışımından bir avuç serpiyor ve sonra ince oklavamıza yufkanın sonuna kadar sararak iki başından oklavamızın ortasına doğru sıkıca büzüyoruz ve sonra oklavamızdan sıyırarak çıkarıyor ve yağladığımız tepsimize diziyoruz. Bütün yufkalara ikişerli olarak aynı işlemi tekrarlıyoruz. Tepsimiz tamamlanınca burmalarımızı istenen büyüklükte dilimler halinde kesiyor ve erittiğimiz 1 pk margarini her dilime gelecek şekilde yavaşça döküyoruz. Ardından 200 der. ısıtılmış fırında çok iyi kızartıyoruz.

Burmalarımız kızarınca fırından çıkarıyor ve 5 dak. bekledikten sonra ılık şerbetimizi yavaş yavaş tatlımızın üzerine döküyoruz.

Yaklaşık 1 saat dinlendirdikten sonra burmalarımız servise hazırdır. İstenilen şekilde süsleyerek ya da kaymak ilavesi ile ikram ediyoruz.

Afiyet Olsun.

11 yorum:

  1. pinokyoörgü0716 Mart 2009 17:42

    yufkaların arasınada yağ sürülüyormu??

    YanıtlaSil
  2. Selamlar,
    Yufkalarımız zaten çok çok ince adeta buzdolabı poşeti gibi inceler ve bol nişastalanmış olarak paketlenmiş, arasına yağ sürmüyoruz. Yağ en son üzerinden gezdiriliyor.

    YanıtlaSil
  3. ohhhh afiyetler olsun...eline sağlık..

    YanıtlaSil
  4. bn bu yufkalardan baklava yapmıştım sarmalar 2kat yırtılmöıoyomu hevese geldim bideneyim bimdekilerden aldım bnd çok ince demii görüntü güzel afiyet olsun sevgiler

    YanıtlaSil
  5. ELLERİNE SAĞLIK CANIM KİM SEVMEZKİ BAKLAVAYI...

    YanıtlaSil
  6. mmmm ellerine sağlık tek kelime ile süper olmuşlar..

    YanıtlaSil
  7. bu tatliyi anneannemde cok guzel yapar ellerinize saglik cok guzel gorunuyor

    YanıtlaSil
  8. Aman da aman kimbilir nasıl güzeldir şimdi,bir tane alıp da tadına baksam olmaz mı?

    YanıtlaSil
  9. http://belguzaranne.blogspot.com17 Mart 2009 13:43

    merhaba tatlı enfeste bız ne yıyelım bır porsıyon çala bılırım nasılsa evdkıler görmez dımı amama..

    YanıtlaSil
  10. ay ben bunu cok severim cok guzel gorunuyor ellerine saglik

    YanıtlaSil
  11. http.//belguzaranne.blogspot.com20 Mart 2009 18:29

    AYIRLI AKŞAMLARSEVGİLER

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))