Malzemeler:
- 1 lt süt
- 8 çorba kaşığı irmik
- 1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı safran (zerdeçal )
- 1 + 1/4 su bardağı şeker
- 1 pk. vanilya
Yapılışı:
Süt, irmik, şeker, limon kabuğu rendesi ve safran (zerdeçal ) tencereye konur ve orta ateşte muhallebi kıvamın gelene kadar karıştırarak pişirilir en son vanilya da eklenerek karıştırdıktan sonra ıslatışmış borcama ya da kaselere paylaştırılır iyice soğuduktan sonra borcamda ise dilimler halinde, kasede ise ters çevrilerek arzuya göre tarçınla süsleyerek servis yapılır.
Afiyet Osun.
nefıs gorunuyo canım ellerıne saglık
YanıtlaSilİrmik tatlısını çok severim. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilGüneşin pembeliğiyle doğan, saflığıyla süzülen, herkese nasip olmayan mutluluk denen o en güzel duygu seninle olsun. Hayırlı cumalar dilerim
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIKA RKADAŞIM GÜZEL SARI BİR RENK ALMIŞ BENDE SEVERİM SAFRANI ÖZELLİKLEDE PİLAVDA...
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor,ben bu güne kadar hiç safran kullamadım ama merak ediyorum.Bu tarifle ilk kez kullanacağım.Teşekkürler
YanıtlaSilSafranlı hiç denemedim ama,güzel görünüyor.eline sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık..çok güzel görünüyor....iyi hafta sonları...
YanıtlaSilnefıs gorunuyor ellerınıze saglık canım
YanıtlaSileline sağlık canım.ben hiç denemedim safranı..ama irmik talısını çok severim...
YanıtlaSilSüt tatlısı gibi görüntüsü. Safran çok iyi fikir, sütlü olması da cazibesini artırmış. Ben sütsüz yapıyorum genelde, bunu denicem ama..Ellerine sağlık süper bir tabak olmuş:)
YanıtlaSilSütlü tatlıları çok severim. Ellerinize sağlık. Mutlaka deneyeceğim. Antalya'dan sevgiler, selamlar.
YanıtlaSil