6 Mart 2009 Cuma

Safranlı İrmik Tatlısı

Sütlü Tatlılar arasında İrmik Tatlısı sevdiğim lezzetlerdendir fakat ben bu lezzeti Osmalı Mutfağında sıkça kullanılan Safran (Zerdeçal) ilavesi ile farklı bir şekilde sunmak istedim.

Malzemeler:

  • 1 lt süt
  • 8 çorba kaşığı irmik
  • 1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı safran (zerdeçal )
  • 1 + 1/4 su bardağı şeker
  • 1 pk. vanilya

Yapılışı:

Süt, irmik, şeker, limon kabuğu rendesi ve safran (zerdeçal ) tencereye konur ve orta ateşte muhallebi kıvamın gelene kadar karıştırarak pişirilir en son vanilya da eklenerek karıştırdıktan sonra ıslatışmış borcama ya da kaselere paylaştırılır iyice soğuduktan sonra borcamda ise dilimler halinde, kasede ise ters çevrilerek arzuya göre tarçınla süsleyerek servis yapılır.


Afiyet Osun.

11 yorum:

  1. nefıs gorunuyo canım ellerıne saglık

    YanıtlaSil
  2. İrmik tatlısını çok severim. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Güneşin pembeliğiyle doğan, saflığıyla süzülen, herkese nasip olmayan mutluluk denen o en güzel duygu seninle olsun. Hayırlı cumalar dilerim

    YanıtlaSil
  4. ELLERİNE SAĞLIKA RKADAŞIM GÜZEL SARI BİR RENK ALMIŞ BENDE SEVERİM SAFRANI ÖZELLİKLEDE PİLAVDA...

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel görünüyor,ben bu güne kadar hiç safran kullamadım ama merak ediyorum.Bu tarifle ilk kez kullanacağım.Teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. Safranlı hiç denemedim ama,güzel görünüyor.eline sağlık.

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık..çok güzel görünüyor....iyi hafta sonları...

    YanıtlaSil
  8. nefıs gorunuyor ellerınıze saglık canım

    YanıtlaSil
  9. eline sağlık canım.ben hiç denemedim safranı..ama irmik talısını çok severim...

    YanıtlaSil
  10. Süt tatlısı gibi görüntüsü. Safran çok iyi fikir, sütlü olması da cazibesini artırmış. Ben sütsüz yapıyorum genelde, bunu denicem ama..Ellerine sağlık süper bir tabak olmuş:)

    YanıtlaSil
  11. Sütlü tatlıları çok severim. Ellerinize sağlık. Mutlaka deneyeceğim. Antalya'dan sevgiler, selamlar.

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))