1 Mart 2009 Pazar

Portakal Yuvasında Kereviz Salatası

Kereviz salatası çok hoş bir lezzet ancak bu nefis lezzeti portakal kabuğunda sununca hem daha şık hem de daha sürpriz bir ikram oluyor.
Malzemeler:
  • 1 adet kereviz
  • 5 çorba kaşığı yoğurt
  • 4-5 diş sarımsak
  • 6-7 dal dere otu
  • tuz

Yapılışı:

İlk olarak kasemize yoğurdu alıp içine ezilmiş sarımsak, tuz ve doğradığımız derotunu ilave edip karıştırarak sosumuzu elde ediyoruz. Ardından yıkayıp kabuğunu soyduğumuz kerevizi kararmaması için vakit kaybetmeden yoğurtlu sosumuzun içine rendeliyoruz ve hemen karıştırıyoruz.

Daha sonra bir portakalı yıkayıp ortadan ikiye kesip suyunu sıkıyor ve içini tamamen temizledikten sonra kereviz salatamızdan içine koyarak ve üzerini dereotu ile süsleyerek servis yapıyoruz.

Afiyet Olsun.

9 yorum:

  1. sa.Canım,sunum gerçekten güzel afiyet olsun..portakalın suyunu içine ekliyormusun?.A.E.O.

    YanıtlaSil
  2. CANIM ELLERİNE SAĞLIK ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYOR...

    YanıtlaSil
  3. MERHABALAR,PORTAKAL YUVASINDA KEREVİZ FİKRİ ÇOK GÜZEL.ELLERİNİZE SAĞLIK.KEKCAFE.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. gayet hoş bir sunum olmuş...ayrıca kerevizi sadece salaa olarak yediğimden bana uygun bir tarif...

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. sunum çok iştah açıcı bu kerevizde ancak böyle yenir herhalde eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel görünüyor,ayrıca portakalı kullanmak ta çok ilginç ve şık olmuş.Ellerinize sağlık.Sevgiler Büşra

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık şekercim..çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  9. Kesinlkle daha güzel bir fikir arkadaşım...
    Ellerine sağlık...
    Kucak dolsu sevgiler

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))