29 Mart 2009 Pazar

Mantar Sote


Mantar lezzetini geç kabul ettiğim, dolayısıyla da geç tanıdığım ama daha sonra vazgeçemediğim lezzetlerden biri :)
Şimdilerde Mantar Çorbası dahil tüm çeşitlerini LezzetHanemden eksik etmiyorum.

Malzemeler:

  • 500 gr. mantar
  • 1 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 - 6 diş sarımsak
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 çay bardağı mısır
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • tuz
  • sıvıyağ

Yapılışı:

ilk olarak mantarlarımızı yıkıyor ve diğer malzemelerimizi hazırlayana kadar limonlu suda bütün olarak bekletiyoruz. Diğer taraftan kuru soğanımızı minik, sivri biberimizi 1 cm. kalınlığında doğruyor ve sıvı yağda soteliyoruz. Soğanlarımız tam pembeleşmeden mantarlarımızı iri iri doğruyor ve ilave ediyoruz, mantarlarımız suyunu çeker çekmez ezilmiş sarımsak ve yarım halka şeklinde doğradığımız kırmızı biberleri ekliyor ve kısık ateşte tüm malzemelerimizi pişriyoruz mantarlarımız iyice kızarmadan küp küp doğradığımız domatesleri ve haşlanmış mısırımızı ilave ediyor ve suyunu çekene kadar pişiriyoruz. En son tuz ve diğer baharatlarımızla lezzetlendirerek servise sunuyoruz.

Püf noktası: Mantar pişiriken kararmaması için öncelikle mantarlarımızı limonlu suda bekletmemiz gerekir bununla birlikte pişirme esnasında domatesleri ilave edene kadar tenceremizin kapağını kapatmamalıyız.

Afiyet Olsun.



5 yorum:

  1. bende yapıyorum ama mısır ve kırmızı biber koymadım hiç birde öyle deneyeyim güzel olur eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. Bende çok severim mantar başlı başınada ek olarakta herşekilde güzel oluyor...
    Ellerin dert görmesin arkadaşım...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ELLERİNE SAĞLIK AFİYET OLSUN SİZLERE...

    YanıtlaSil
  4. ELİNE SAĞLIK CANIM BENDE DÜN YAPTIM DAHA EKLEYEMEDİM :)

    YanıtlaSil
  5. Oooo öğlen saatinde tam da acıkmışken....Harikaaaa

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))