15 Kasım 2008 Cumartesi

MANTAR ÇORBASI


Veee İşteeee İlk tarifimle Karşınızdayımmmm......

Malzemeler:
  • Yarım kg mantar
  • 1 küçük kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 2 çrba kaşığı sıvı yağ
Süslemek için:

  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı:
İlk olarak mantarlarımızı yıkıyoruz ve küçük olanlarını bölmeden, büyüklerini ise ikiye bölerek ince ince dilimliyoruz. Dilimlenmiş mantarlarımızı haşlamak üzere bir tencereye alıp üzerine yetecek kadar su ve mantarlarımızın kararmasını önlemek için 5- 6 damla limon suyu damlatıyoruz ve çok az da tuz ilave ederek 5 dk. haşlamaya bırakıyoruz.
Diğer tarafta soğanımızı rendenin küçük bölümüyle rendeliyoruz ve 2 çorba kaşığ sıvı yağda suyu gidene kadar soteliyoruz ve ardından 1 yemek kaşığı unumuzu da ilave ederek unun çiğsi kokusu gidene kadar kavuruyoruz. Sonra üzerine yaklaşık 1 lt soğuk su ekleyip unun topaklanmasını önlemek için çırpma teliyle hızla karıştırıyoruz. Suyumuz kaynadıktan sonra yaklaşık 5 dk. haşladığımız mantarlaımızı süzerek ilave edip 15 - 20 dk. kadar pişiriyoruz. Çorbamızın pişmesine 1-2 dk kala sütümüzü ilave edip bir taşım kaynatıp ocağımızı kapatıyoruz.
Hazır olan çorbamızın üzerini yağda kavrulmuş pul biberimizle süsleyerek servis yapıyoruz.
Önemli not: Çorbamızın suyunu ilave ederken pişmesine yakın ekliyceğimiz 1 su bardağı sütü de göz önünde bulunduralım ve sütümüzü ilave ettikten sonra sadece bir taşım kaynatalım aksi halde çorbamız köpürür ve kötü bir görünüm oluşur.
Sevgilerimle, Afiyet Olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))