Haftasonu annemler bizi balık yemeye davet etti ama balıkları benim pişirmemi istediler. Ben de eşimden öğrendiğim ve balığa çok çok yakıştığını düşündüğüm sarımsaklı sosumu hazırlayarak balıklarımı yapmaya başladım.
Malzemeler:
Malzemeler:
- 4 adet Çupra ( Kişi sayısına göre adet değişebilir.)
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 adet defne yaprağı
Sosu İçin:
- 5 - 6 diş sarımsak
- 1 Tatlı kaşığı biber salçası
- 1 Çay kaşığı kekik
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı (mutlaka zeytinyağı olacak)
- 1/4 Limon suyu
Yapılışı:
Sarımsaklarımıza bir fiske tuz ilave edip dövecek yardımıyla ezdikten sonra içine biber salçası, kekik, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1/4 limon suyumuzu da ekleyerek iyice karıştırıyoruz.
Ardından bu nefis kokulu sosumuzu, ayıklandıktan sonra yıkayıp süzdürdüğümüz Çupralarımızın önce iç kısımlarına ve sonra önlü arkalı tüm yüzeylerine fırçayla sürüyoruz daha sonra Çupralarımızın içine birer adet defne yaprağı koyup, damak tadımıza göre biraz da tuz serperek 5- 10 dakika dinlendiriyoruz.
Ardından dinlenen ve sosunu iyice çeken balıklarımızı 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyup ısıttığımız teflon tavada önlü arkalı çevirerek güzelce kızartıktan sonra yanında yeşillik, limon ve chery domatesle süsleyerek servis yapıyoruz.
Bu nefis kokulu ve muhteşem lezzetli balığı denemenizi tavsiye ederim.
Afiyet Olsun.
Güzel tarif:)
YanıtlaSil