- 1 lt. süt
- 3 çorba kaşığı pirinç unu
- 3 çorba kaşığı nişasta
- 1,25 su bardağı şeker
- Bir fiske tuz
- 1 pkt. vanilya
- 2 çorba kaşığı şeker ( dibi için )
Yapılışı:
İlk olarak sütün yarısı ile nişasta ( ben mısır nişastası kullandım ), şeker, pirinç unu ve bir fiske tuz iyice özenerek topaklanmaması sağlanır daha sonra sütün geri kalanı da eklenerek karıştırılır ve ocağa alınarak cıvık muhallebi kıvamında pişirilir sonra ocak kapatılır ve vanilya eklenerek tekrar karıştırılır.
Daha sonra tabanına 2 çorba kaşığı toz şeker şerptiğimiz tepsimize ( kesinlikle borcam olmaz ) sıcak tatlımız alınır ve çok yüksek ateşte şekerin yanması sağlanır yaklaşık 10 dak. kadar uygulayacağımız bu işlem tepsi çevrilerek yapılır ve ocak asla kısılmadan tabanı kızarana kadar devam edilir.
Tabanını kızardığından emin olunca tatlı soğumaya bırakılır ve soğuduktan sonra dilimlenir, spatula yardımıyla ters çevrilerek ya da rule yaparak servise sunulur.
Not: Tatlımızın düzgün bir rule olmasını istiyorsak geniş bir kaba ince bir şekilde yaymalıyız, dilim halinde servis edeceksek kabımız daha küçük olmalı ki kalın bir dilim elde edelim.
Afiyet Olsun.
ELLERİNE SAĞLIK CANIM HARİKA BİR LEZZET...
YanıtlaSilNasıl da güzel olur kazan dibi ay ay ay...Canım çekti şimdi bak akşam eve gidince yapayım hemen....
YanıtlaSilÇok iştah açıcı görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilYaaa ben hiç cesaret edemiyorum şu kazandibine ne kadar ayip değilmi :)
YanıtlaSilİnşALLAH bir gün cesaret edip denicem..
Ellerin dert görmesin...
Sevgiler
Asla hayır diyemediğim tatlıdır.Eline sağlık..
YanıtlaSilhen lezzetli hem hafif tatlı ellerine sağlık
YanıtlaSileline emeğine sağlık..sevdiğim halde hiç denemediğim bir tatlı...hep şu şekeri yakma kısmı gözümü korkutuyor..sevgiler canım
YanıtlaSilEllerine sağlık. Çok güzel bir tatlı olmuş. Sevgiler...
YanıtlaSilnefis görünüyor canım,
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgiler,öpücükler
SA.gerçek bir lezzet oln kazan dibini bende çok severim kilo yapmasa ne güzel olur..ellerine sağlık.A.E.O
YanıtlaSil