23 Şubat 2009 Pazartesi

Tavuklu Madımak

Bu mevsimde madımak da nerden çıktı demeyin, ayıklanıp yıkanmış ve kuruduktan sonra poşetlenmiş olarak buzluğumda vardı.

Aslında madımak ve pastırma bence ayrılmaz ikili yani madımağı pastırmasız düşünemiyorum ancak ben haşlanmış deri hissi verdiği için sulu yemeklerin içinde pastırmayı tercih etmiyorum. Ama pastırma efektini yakalamak için :) çemen tozu kullanıyorum.


Malzemeler:
  • Madımak ( Bir buzdolabı poşeti )
  • Tavuk göğüs eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 - 5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salaçası
  • 1 çorba kaşığı dom. salçası
  • 1 çay kaşığı çemen tozu
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Yapılışı :

Öncelikle hatırlatmalıyım ki madımak çok küçük ama sert bir bitki yani pişme süresi biraz uzayabiliyor o nedenle pişirmek için düdüklü tencereyi tercih etmemiz işimizi kolaylaştıracaktır.

İlk olarak kuşbaşı doğradığımız tavuk etlerimizi iyice kızarana kadar sıvı yağda soteliyoruz. Ardından minik doğradığımız kuru soğanları ilave edip soğanların pembeleşmesini sağlıyor ve en son doğranmış sarımsaklarmızı da ekleyerek 1 - 2 kez çeviriyoruz. Sonra biber ve domates salçalarımızı da ekleyerek karıştırıyoruz ve en son çözdürmeden buzluktaki madımakları ve tuzumuzu ilave ediyor ve üzerine 1 su baradağı kadar sıcak suyumuzu gezdirerek karıştırıyor ve düdüklü tenceremizin kapağını kapatarak yaklaşık 15 dak. -düdüklü tencerenin cinsine ve cinsliğine göre :) - pişiriyoruz.

Afiyet Olsun.

8 yorum:

  1. sa.Harika bir fikir..pastırmayı bende sevmezdim madımağın içinde gerçi yıllardır yemiyorum memlekette kimse kalmadı..çemen tozu ve sarmısak,pastırmaya gerek yok bence afiyet olsun canım..A.E.O.

    YanıtlaSil
  2. Bunlar benim hiç bilmediğim hiç tatmadığım lezzetler görüpte bunları bulamamak yapamamakda var :((( merak ediyorum açıkcası tadlarını çok...

    YanıtlaSil
  3. nefis nefissss...ellerine sağlık canım.afiyet bal olsun size.
    sevgiler,öpücükler

    YanıtlaSil
  4. ELLERİNE SAĞLIK .NEFİS GÖRÜNÜYOR.SEVGİLER

    YanıtlaSil
  5. Selam, adresimi ziyaret edersen sana bir sürprizim var :)
    sevgiler,

    YanıtlaSil
  6. Mandımakı daha önce hiç duymamıştım...
    Ellerine sağlık arkasdaşım..

    YanıtlaSil
  7. Özlem Hnım blogunuzu maalesef ziyaret edemiyorum. Oysa çok beğeniyor ve takip etmek istiyorum. Ancak sürekli hata veriyor ve ' internet explorer bu sayfayı açamıyor ' uyarısı veriyor. Bu hata bugün değil hergün oluyor bence bu konuyla ilgilenin sanırım bir sorun var. Ödülünüz için çok çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  8. komşumun sayesine tatmışdım madmağı ama onlar içine bulgur koyarak yapmışlardı tabiki sarımsaklı yoğurtla güzeldi eminim tavuklusuda nefisdir ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))