- 1 adet piliç bonfile ( göğüs eti )
- Yağ
- Tuz
Sos Malzemeleri :
- 10 adet mantar
- 1 adet kuru soğan
- 2 - 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı süt
- Tuz, Karabiber
İlk olarak sosumuzu hazırlayalım. Mantarlarımızı yıkadıktan sonra 1-2 damla limon damlatılmış suda 10 dak. haşlıyoruz. Diğer tarafla çok küçük bir soğanı doğrayıp sıvı yağda soteliyoruz. Ardından sarımsakları minik doğrayıp ilave ediyoruz ve en son haşladığımız mantarları süzüp doğrayarak ekliyor ve 5 dak. kavuruyoruz. Sonra yarım su bardağı sütü ilave edip bütün malzemeyi blendrdan geçirerek pürüzsüz bir sos elde ediyoruz ve sonra sütümüzün diğer yarısını da ekliyerek sosu kaynatıyoruz ve en son ocağı kapatıp tuz ve karabiberle tatlandırıyoruz.
Diğer tarafta piliç bonfilelerin üzerini çizerek kızgın yağda önlü arkalı pişiriyoruz. İyice kızarınca tuz ilave edip herbir bonfilenin üzerine kaşıkla sosumuzu paylaştırıyoruz. ve bu şekilde de 5 dak pişirdikten sonra yanında arzu ettiğimiz bir pilav eşliğinde servis yapıyoruz.
Ben bu kez Arpa Şehriye Pilavını tercih ettim.
Kısaca ondan da bahsetmek istiyorum: 2 su bardağı Arpa Şehriye teryağında kahverengine dönenne kadar kavrulur ve tuz ilave edildikten sonra üzerini yaklaşık 1,5 parmak geçecek kadar sıcak su eklenerek pişirilir. ( Arpa Şehriye pirinç ve bulgurdan daha çok su çekiyor. )
Afiyet Olsun.
ellerine sağlık bayılırım tavuk ve mantar ikilisine.:)
YanıtlaSilnım nım diye diye yorum yazmaya geldim ya böyle lezzetli dene beni dene beni diyen lezzetlere dayanamıyorum çok lezzetli görünüyor tavuk ve mantarın muhteşem uyumu muhteşem eline sağlık
YanıtlaSilHııım harika görünüyor ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilSunumuda çok güzel...
sa.Canım çok nefs olmuş afiyet olsun.ellerine sağlık.sevgiler.A.E.O.
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK SEVGİLER.
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK NEFİSSSSSS GÖRÜNÜYOR. BENDE BUGÜN ŞEHRİYE PİLAVI YAPACAKTIM TAVSİYENİZ İYİ OLSUN
YanıtlaSilgel beni ye diyor...
YanıtlaSilOrjinal bir lezzet bu. Arpa şehriyeler de daha bir özel yapmış yemeği.
YanıtlaSilHARİKA CANIM ÇEKTİ ŞİMDİ....
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK
SEVGİLER
gayet leziz ve iştah açıcı bi görüntü ellerine sağlık
YanıtlaSil