13 Ocak 2009 Salı

Kepekli Köy Çöreği


Bu nefis çörek özellikle kahvaltıda sıcak sıcak yenirse çok güzel oluyor. Yumuşacık, muhteşem bir lezzet.
Malzemeler:
  • 1 su bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı kepekli un
  • 1 yemek kaşığı kuru maya ( ya da küp şeker kadar yaş maya )
  • 1 adet küp şeker
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı yoğurt ( kaymaklı kısmından )
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta sarısı (üzerine )
  • gerekirse su

Yapılışı:

İlk olarak mayamızı yarım su bardağı ılık süt ve 1adet küp şekerle eriterek sıcak bir yerde 5-10 dak kadar mayalandırıyoruz. Mayamız köpürünce un, kepekli un, tuz, yoğurt, sıvıyağı ve arta kalan sütümüzü yoğurma kabımıza alıyoruz ve ortasına köpüren mayayı dökerek yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar gerekirse azar azar ılık su ilave ederek yoğuruyoruz. Sonra hamurumuzu 15-20 dak sıcak bir ortamda dinlendiriyoruz ve ardından yassı bir şekilde istediğimiz şekli ( yuvarlak ya da uzun ) vererek yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz. 10 dak bu şekilde mayalandırıp üzerine bışakla çizikler atıp yumurta sarısı sürerek 200 der.önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Afiyet Olsun.

1 yorum:

  1. İÇ MALZEME KOYMUYORUZ SANIRIM AÇMA GİBİ OLUYOR OZAMAN ELLERİNE SAĞLIK SABAH SABAH AÇ KARNINA GEZMEMEK LAZIM BU BLOGLARI:)

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))