17 Aralık 2008 Çarşamba

Pancar Turşusu

Yok böyle bir renk...........

Malzemeler:
  • 5 adet orta boy pancar
  • 2 baş sarımsak
  • 1 çay bardağı sirke
  • 2 çorba kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 adet defne yaprağı
Yapılışı:
Pancarlarımızı çok iyi yıkadıktan sonra düdüklü tencerye koyup üzerini örtene kadar su ilave ederek 15 - 20 dak. haşlıyoruz. Yumuşadıktan sonra ( kürdan batırarak anlayabiliriz ) tencereden çıkarıp kabuklarını soyuyoruz ve 4 ya da 6 dilime bölüyoruz. Sonra pancarlarımızı turşu kavanozumuza yerleştirip aralarına ayıklanmış sarımsak tanelerini de serpiştirdikten sonra pancarları haşladığımız sudan yeteri kadar alarak içine tuz, 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 çay bardağı da sirke ilave ederek kavanozumuza, pancarların üzerine boşaltıyoruz en üstüne 1 adet defne yaprağımızı da koyarak kavanozumuzun ağzını sıkıca kapatıyoruz. 3- 4 gün içinde turşumuz yemeye hazır olucaktır.
Afiyet Olsun.


5 yorum:

  1. dolapta pancarım vardı hemenbi yapayım
    bugün karnıbahar,lahana,havuç turşusu yaptım renk versin diye içinede dilim dilim pancar ekledimmm

    YanıtlaSil
  2. sayfanı çok beğendm arkadaşım.sende gel bana sevgiler gene gelcem.müsadenle.

    YanıtlaSil
  3. Buket ben de yaptım hemde sayfaya ekledim bakarsın amam ben azzzzzzzzzzz haşlamışım kıtırda olasa güzel oldu ben sadace sirkeye koydum..
    afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  4. Eline sağlık canım,leziz görünüyor....Selamlar.........

    YanıtlaSil
  5. merhaba buket pancarı yeni keşfetmeye başladım bende bir arkadaşım sayesinde eminim turşusuda görüntüsü kadar mükemmeldir eline sağlık denemek lazım

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))