5 Ağustos 2014 Salı

Tavuklu & Mantarlı Kağıt Kebabı


Bu nefis Kağıt Kebabını Ramazan'da yapmıştım :)
Son derece pratik ve bereketli bir yemek oldu. Evde ki malzemelerle 2 tepsi kebap yaptım biri annemlere biri bize... 
Mantar çok hoş bir aroma katmıştı, özellikle tavsiye ederim.

Malzemeler:
  • 1 adet tam tavuk göğsü
  • 3 adet patates
  • 1 adet havuç
  •  15 - 20 adet kültür mantarı
  • 1 su bardağı konserve bezelye
  • 2 adet domates 
  • 2 adet sivri biber
  • Tuz, kekik, pul biber
  • Sıvıyağ
Yapılışı:

Bütün malzemeler kesme şeker büyüklüğünde kü küp doğranır. Konserve bezelye yıkanır ve iyice süzdürülür. Tüm malzemeler derin bir kapta tuz, kekik, pul biber ve sıvıyağ ilavesiyle harmanlanır.

Yağlı kağıt büyükçe kesilir. Ortasına malzemeler konur ve pişirme kabımıza göre şekil verilerek hiç bir yerinden hava almayacak şelilde sıkıca katlanır. ( Ben üzerinden bir kat da aleminyum folyo kapladım )

Önceden ısıtılmış 200 der. fırında 45. dak. pişirilir.

Arzuya göre ayran, pilav ve salata eşliğinde servise sunulabilir :)

( Kebabımızın malzemeleri  isteğe göre çeşitlendirilebilir. )

Afiyet Olsun.


3 yorum:

  1. Güzel olduğu her halinden belli. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. off off nefis olmuşş,ellerinize sağlık..Tama bir yaz yemeği,hafif,lezzetli..

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım, mis gibi miss..

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))