Hafta sonu ne yiyeceğimize birtürlü karar veremeyince son anda ani bir kararla bu yemek ortaya çıktı.
Yani evde biraz sebze varsa ve tavuk da varsa size sadece doğrayıp tepsiye dizmek kalıyor... gerisini fırın hallediyor :)
Malzemeler:
* 2 adet tavuk but ( bütün tavuk da parçalanabilir )
* 3 adet patlıcan
* 3 adet patates
* 5 adet çarliston biber
* 2 adet iri domates
* 1 çorba kaşığı salça
* Tuz, sıvıyağ
Yapılışı:
Tavuk butları yıkanıp kalça ve baget kısmından ikiye kesilerek yağlanmış tepsiye dizilir arada kalan boşluklara elma dilim doğranmış patatesle ve çizgili soyulup parmak parmak doğranmış patlıcanlar yerleştirilir. Üzerlerine çarliston biberler ve en üste de tavukların üzerine gelmeyecek şekilde dilimlenmiş domatesler dizilerek üzerinden 1 su badrağı suda açılmış salça , tuz ve hafif sıvıyağ gezdirilerek üzeri aleminyum folyo ile kaplanıp önceden ısıtılmış 200 der. fırına sürülür. 45 dak. bu şekilde pişirildikten sonra üzeri açılarak ( bu arada suyu kontrol edilip, eklenebilir ) 15 dak. daha fırınlanır. Toplam 1 saat pişen yemeğimiz hazırdır :)
Biz akşam yemeğimiz hafif olsun isteğimiz için ben yanında cacık yaptım, bize yetti ama misafir olsaydı bir de pirinç pilavı yapardım menü tamam olurdu.
Afiyet Olsun.
tam yaz yemeği
YanıtlaSilhem hafif hem lezzeti
eline sağlık
nefisssssss.
YanıtlaSil