20 Nisan 2012 Cuma

Tavuk Sote


Tavuk Sote son derece pratik ve misafirlerimize bile ikram edebileceğimiz kadar lezzetli bir yemek bence. Ben çok sık yaparım hatta bazen pişirdikten sonra aralarına pastırma dilimleri serpiştirp yağlı kağıda sararak fırına sürerim, bazen güveçlere paylaştırıp kaşarla süsleyip fırınlarım... ( tarifleri daha sonra :)) yani çeşit çeşit yaparım ama kendim yiyeceksem, klasik tavuk sotemi yapar afiyetle yerim.

Malzemeler:
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 küçük kuru soğan
  • Sıvıyağ
  • Tuz, pul biber, kekik, köri ( isteğe bağlı)
Yapılışı:

Tavuk etleri küp küp doğranır ve sıvıyağda suyunu salıp çekene kadar sotelenir. Ardından yarım piyazlık doğranmış kuru soğan ve küp doğranmış sivri biber ilave edilerek kızarana kadar pişirilir. Tavuklarımız kızarınca küp doğranmış domatesler ilave edilerek kapağı kapalı bir şekilde domatesler suyunu hafif çekene kadar pişirilir ve en son tuz ve diğer baharatlar eklenerek karıştırılarak ocaktan alınır. 

Not: Köri benim hoşuma giden bir baharat o nedenle sık kullanıyorum ama Tavuk Sotenin olmazsa olmazı değildir. İstenmezse kullanılmayabilir.  Körinin içinde zerdeçal olduğu için yemeğin rengini hafif sarartır.

Sıcak sıcak servise sunulur, yanında pirinç ya da bulgur pilavı tercih edilebilir.

Afiyet Olsun.



3 yorum:

  1. bizdede tavuk çok sık pişer eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık tatlım. o dediğin türden sotelerini de bekliyoruz. afiyet şeker olsun sevgiler buketciğim

    YanıtlaSil
  3. Bende çok severim buketcim ellerine saglık

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))