28 Şubat 2012 Salı

Kazan Kebabı


Kazan Kebabı Güneydoğu illerimize özgü ve özellikle de Urfa'da sık sık yapılan çok özel bir yemek.

Yapımı çok kolay olmasına rağmen rahatlıkla misafirlerinizi ağırlayabileceğiniz nefis bir ikramlık. Yemeğimiz kendi kendine pişerken yanına yapacağımız bir pilav, kışın turşu ya da salata eşliğinde yazın ise cacıkla sunulabilecek son derece doyurucu ve güzel görünümlü bir öğün alternatifi.  

 

 ( Yemeğimiz piştikten sonra resimliyemedim, çünkü çokkk acıkmıştık ve nefis bir kokusu vardı, dayanamadık hemen yedik :)

Malzemeler:

* 4 adet patlıcan
* 200 - 250 gr.kadar kıyma
* 1 adet kuru soğan
* Tuz, kekik, pul biber
* 2 adet domates
* 2 adet sivri biber
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* Sıvıyağ
* 1 adet patates ( arzuya göre )

Yapılışı:

Kıyma, rendelenmiş kuru soğan, tuz, kekik ve pul biber ilavesiyle yoğurularak köfte harcımız hazırlanır.

Patlıcanlar pijamalı soyularak bir parmakkalınlığında dilimlenir.

Bir patlıcan bir köfte sırasıyla tencerenin kenarından başlayarak tencere dolana kadar dizilir. ( Ben evde 2 patlıcan kaldığı için az yaptım ve tencerenin ortasında kalan boşluğu küp şeklinde dilimlenmiş patatesle doldurdum. Sizin de malzemeniz az ise tavsiye ederim çünkü patates de yemeğin yanında garnitür olarak çok yakışıyor. )

İnce dilimlenmiş domates,biber salçası ve domates salçalarıyla harmanlanarak 1 çay bardağı su ilavesiyle karıştırılıp, üzerine tamamen kaplanır. En üste parmak şeklinde dilimlenmiş sivri biber dizilerek ocağa alınır.

Kaynayana kadar yüksek ısıda kaynamaya başladıktan sonra ise kapağı kapalı olarak çok kısık ateşte 45 dak. kadar pişirilir.

Arzuya göre bulgur pilavı, ayran ve turşu eşliğinde sunulabilir.

Afiyet Olsun.

 

11 yorum:

  1. MMM ÇOK GÜZEL KEBABA HAYIR DEMEM
    :))

    YanıtlaSil
  2. Nefis görünüyor.
    Ellerine sağlık canım.
    Sevgiler...
    :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim, teşekkürler :)

      Sil
  3. inanılmaz görünüyor, ben şirkette biraz dolanıp yiyecek birşeyler otlansam iyi olacak resmen ağzımın suyu aktı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim, ben de sizin sayfanızdaki resimlere bakarken iç çekiyorum :)

      Sil
  4. amanda aman
    bu ne lezzet :-))

    ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  5. Kesinlikle cok lezzetli bir yemek. Bir de tepsi kebabi var ki o da harikadir. Ellerinize saglik cok guzel bir goruntu olmus.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Çok severim nasılda canım çektiii ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Off çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık :)

    http://trendsum.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))