10 Şubat 2012 Cuma

Çıtır Baget


Dışı çıtır, içi yumuşacık bagetler istiyorsanız tam size göre...

Restaurant zincirleride defalarca aynı yağın içinde kızartılan ( ki belki de bu yağlar trans yağ.... değilse bile bu kadar uzun süre kullanım sonucunda trans yağa dönüşüyor ) , asla temizliğine güvenemeyeceğim ve çok abartılı fiyatlarla satılan bu çıtır bagetleri evimizde kendimiz yapabiliriz. 
Çok daha ekonnomik fiyata bol bol, temiz temiz yiyebiliriz. Restaurantta tek kişilik menü için ödediğimiz fiyata evimizde üreterek rahatlıkla dört kişi doyabiliriz.

 
Malzemeler:

* 4 adet baget
* 1 adet yumurta
* Sıvıyağ
* Galeta unu ( un haline getirilmiş ekmek )

Yapılışı:

Bagetler yıkanarak derisiyle birlikte pişene kadar haşlanır. Pişince derileri çıkarılarak önce çırpılmış yumurtaya ardından galeta ununa bulanarak kızgın sıvıyağda orta ısıda kızartılır.

Bagetlerimiz nar gibi kızarınca elimizle tutacağımız kemikli kısımlarına aleminyum folyo sarılarak, arzuya göre salata, garnitür sebze ya da pilav eşliğinde servise sunabiliriz.

Not: Bagetlerimizi haşlayarak içlerinin tamamen pişmesini sağlıyoruz, haşlamadan kızartmak büyük yanılgı olur, içleri pişmez. Ayrıca bagetlerimizi haşladığımız suyu daha sonra çorba ya da pilav yapımında kullanarak bir taşla iki kuş vurmuş oluruz :)

Afiyet Olsun.


 

6 yorum:

  1. Evde yapılmış gibisi var mı, ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım... gerçekten çok haklısın içine ne konulduğunu bilmediğimiz,temizmi kirlimi olduğunu bbilmediğimiz yerlerde yemektense, evde gönül rahatlığıyla yapıp yiyebiliriz...

    YanıtlaSil
  3. ellerınıze saglık nefis..

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım..sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. cok güzel olmus canim
    ellerine saglik

    :-)))

    YanıtlaSil
  6. Beğenmenize çok sevindim teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))