11 Şubat 2012 Cumartesi

Havuçlu Kuşüzümlü Pirinç Pilavı


Çoğu zaman yemeklerimizi tamamlamak için, sofralarımızdan eksik etmeyiz pilavı özellikle de pirinçle yapılanı... bir de misafirimiz gelecekse özeniriz de özeniriz artık... Hani 'pilavı güzel yapan bütün yemekleri güzel yapar' derler ya korkarız pilavı tutturamıycaz diye :)
Havuçlu Kuşüzümlü Pilav da güzel görünümlü ve lezzetli ikramlıklar sunmak istediğimizde tercih edebileceğimiz bir lezzet.
Bu pilavı yaparken sadece zeytinyağ kullanırsanız soğuk bir meze ya da salata olarak davet ve çay sofralarınızı da süsüleyecek bir seçenek olabilir.

Malzemeler:
* 2 su bardağı pirinç
* 2 adet havuç
*1 kahve fincanı kuşüzümü
* 3 su bardağı sıcak su
* Tuz
* Sıvıyağ ( tercihen zeytinyağ )

Yapılışı:

Ön hazırlık olarak yıkanmış pirinçler 10 dak. soğuk suda bekletilir. ( Pirinçleri suda bekletmek olmazsa olmaz değildir. Ben bazen kısıtlı zamanlarda suda bekletmeden pirinçleri sadece yıkayarak da kullanıyorum gayet güzel oluyor. )
Dışlarnı kazıyıp rendelediğimiz havuçlar sıvıyağda hafif sotelenir. Ardından yıkanmış ve süzülmüş  pirinçler ilave edilerek birlikte biraz kavrulur. Daha sonra sapları temizlenmiş ve yıkanmış kuş üzümleri, tuz ve 3 su bardağı sıcak su ilavesiyle karıştırılıp çok kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirilir.

Pilavımız piştikten sonra bir süre dinlendirilirse daha lezzetli olur.
Her ne kadar bizim yemek kültürümüzde pilavı soğuk yeme alışkanlığımız olmasa da pilavımızı zeytinyağıyla yaptığımız için sıcak olarak sunabileceğimiz gibi soğuk bir salata olarak da ikram edebiliriz. Soğuk sunmak istersek soğuduktan sonra bir kek kalıbına alıp ters çevirerek hoş görünümlü bir sunum gerçekleştirebiliriz.

Afiyet Olsun.






1 yorum:

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))