17 Şubat 2012 Cuma

Brokolili Tavuk


Geçtiğimiz haftasonu eşim hadi pazara uğrayalım dedi... ki normalde eşimi pazara sokmak için türlü taklalar atar çoğunda ya başarısız olur ya da beni pazarın başında bırakır sonunda alır dı :) Eeee tabi bu durum beni şaşırttı :) , bir yandan da pazar gezicez diye seviniyorum :) Ama pazarın başındaki tezgahta brokolileri görünce 'ben sana bugün bir brokolili tavuk yapıyım' dedi, keyifle :P, gülesim geldi içinden ne alaka dedim, milletin kocası balık yapıyım tavuk yapıyım falan der, benimki brokoli diyor ... neyse brokoliyi aldık, ben pazar gezicez diye sevindirik bir şekilde, sırıtrken eşim 'hadi hava kararmaya başladı, acıktım ben, eve gidelim' demez mi :( ...'hani pazar gezcektik' dedim, 'ben brokoli almak için girdim aklımda bir yemek vardı onu yapıcam sana hadi eve gidelim' dedi :( ben bozulmuş bir şekilde, suratım asık,kandırdın beni diye söylene söylene yol aldık.
Eve girince 'sen hiç birşeye karışma sadece masayı hazırla yeter' dedi :) keyfim yerine geldi tabi :) ben aldıklarımz yerleştiriyim, masayı hazırlayım diyene kadar yemek ve yanında kırmızı pancar salatası hazırdı bile :)
Yemeğin sonunda ben eşime birkez daha aşık olmuş :)) yediğim yemeği şimdiye kadar yediğim en güzel ve en doyurucu yemek ilan etmiş ve şimdiye kadar ben bu karnıbahar ve familyasına pek alışamadım, sevemedim, bu sağlıklı sebzeyi yiyemiyorum diye üzülürken birdenbire brokoliyi çokkk sevmeye başlamıştım :))
Eşimin yaptığı yemek farklı bir tarifti acılı, salçalı çok güzel bir yemekti ama ben brokoliyi çok sevmeye başladım ya bugünlerde farklı yöntemlerle pişirmeye başladım mesela en merak ettiğim tavuklu ve sütlü olanını.


Malzemeler:

* 7-8 dal bkokoli
* 1 adet tavuk göğsü
* 1 çay bardağı süt
* 1 çay bardağı su
*1 tatlı kaşığı un
* Tuz, sıvıyağ

Yapılışı:

Tavuk etleri iri kuşbaşı şeklinde doğranır ve sıvıyağda suyunu salıp çekinceye kadar sotelenir, ardından bir tatlı kaşığı un ilave edilerek bir iki kez çevrilir sonra küçük dallara ayrılıp yıkanmış brokoliler eklenerek bir  çay bardağı soğuk su ilavesiyle pişmeye bırakılır. Yemeğimiz suyu çekince 1 çay bardağı süt ilave edilir ve sütün hafif kaynayıp yemeğin biraz kıvamlı bir sos alması sağlanarak ocaktan alınıp tuzu ilav edilir.

Yemeğimiz servis tabağına alınarak tavada kalan sosu üzerinden gezdirilir ve arzuya göre pul biber serpilerek servise sunulur.

Afiyet Olsun.



2 yorum:

  1. Arasıra beylerin mutfağa girmesi güzel oluyor. Tabii biz hanımların, mutfağın o haline biraz gözümüzü yummamız gerekiyor.
    Sevgiler..

    EsEr - Vakit Buldukça

    YanıtlaSil
  2. bayilirim :-)
    bir tabak alim lütfen....

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))