18 Şubat 2012 Cumartesi

Brokolili Ev Makarnası ( Erişte )


Erişteyi çok severim, makarnaya göre daha lezzetli ve sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Brokoliyide çok sevmeye başladığımı söylemiştim :) geçenlerde aldığım brokolinin bir kısmını tavuklu yapınca artan kısmın ne yapsam diye düşünürken erişteli yapmak aklıma geldi, güzel olur dedim ve yaptım gerçekten de çok güzeldi.

Malzemeler:

* 1 kase erişte ( ev makarnası )
* 7- 8 dal brokoli
* Tuz
* Tereyağ

Yapılışı:

Erişteler aynı makarnada olduğu gibi tuz ilavesiyle haşlanırken, diğer tarafta tereyağ eritilir ve ayıklanıp minik çiçeklere ayrılmış brokoliler eklenerek hafif sotelenir ve bir kepçe makarnanın suyundan ilave edilerek suyunu çekene kadar pişirlir. ( Çok yumuşamasın brokolinin hafif diri olanı her zaman daha lezzetli olur. )
Daha sonra pişen eriştelerimiz süzülerek tereyağda sotelenmiş brokolilere ilave edilir ve hafifçe karıştırılarak servis tabağına alınır.

Ben bir süredir yemeklerde zeytinyağ kullanıyorum ancak pilav ve makarnalarda özellikle de eriştede tereyağ olmazsa olmazım diyebilirim. Size  de tereyağını öneririm.

Afiyet Olsun.




4 yorum:

  1. Bugün bende yaptim
    cok seviyorum brokoliyi
    ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık,nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. ellerıne sağlık canım brokolının rengı hoş bır goruntu katmıs makarnaya

    YanıtlaSil
  4. tanıştığıma memnun oldum canım
    mmmm ellerine sağlık
    muhabbetle kal canım
    :)))))))))

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))