23 Ocak 2012 Pazartesi

Misket Köfte


Özel davetlerde ara sıcak olarak sunulan bu minik köfteleri kendime hazırladım :) Köftecikleri kürdanlara batırınca hem yemesi kolay hem de sunumu şık oldu.
Ben bu kez salata eşliğinde yemayi tercih ettim ama sırada bir kaçamak yapıp makarna ve kızartılmış patatesle yeme planlarım var :)

Malzemeler:
  • 250 gr orta yağlı kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 çorba kaşığ ekmek içi ( ben ince bulgur kullandım )
  • 1 çorba kaşığı dolusu kekik ( lezzetin sırrı burda )
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz, karabiber
Yapılışı:

Aslında köftelerde bayat ekmek içi kullanımı alışıla gelmiş bir durumdur. Ancak ben bir süredir ekmek içi yerine ince ( çiğköftelik ) bulgur kullanmayı tercih ediyorum ve benim daha hoşuma gidiyor. Bunun için kullanacağım kadar ince bulguru 5 dak. üzerini geçmeyecek kadar sıcak suda bekletiyorum.

Yoğurma kabına aldığımız kıymanın üzerine rendelnemiş soğan, ıslatılmış ince bulgur ( ya da ekmek içi ) ve baharatlarımız ilave edilerek  yoğurulur. Harcımızdan misket büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır ve unlanmış tepsiye bırakılır. Kötelerimizin tamamı hazırlanınca unladığımız tepside hafif hafif sallanarak her taraflarının una bulanması sağlanır.

Ardından teflon bir tavada sıvıyağda kızarıncaya dek pişirilir.

Pişirilen köftelerimiz hafif soğuyunca kürdanlara batırılarak servise sunulur.

Afiyet Olsun.




6 yorum:

  1. bende zaman zaman yapıyorum.nefis oluyor.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. öyle kaçamak bir de benim yapmam lazım. makarna ile harika olur eminim. sevgiler canım

    YanıtlaSil
  3. olsa da yesem şimdi :)
    eline sağlık olsun

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık:),nefis görünüyor:))
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Çok hoş görünüyor, ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))