Köriyi özellikle tavuk yemeklerine çok yakıştırıyorum. O nedenle zaman zaman kullanıyorum. Farklı ve elit bir lezzet olduğunu düşünüyorum o nedenle özenle hazırladığım şeylere köri ilave etmek hoşuma gidiyor.
Malzemeler:
* 1 adet tavuk göğsü
* 1'er çay kaşığı köri, pul biber, kekik
* Tuz
* Sıvıyağ
* Bir tutam maydanoz
Yapılışı:
Tavuk etleri küp küp doğranır ve sıvıyağda kızarana kadar kavrulur. Ardından 1 kahve fincanı su ilave edilerek su çekene kadar pişirilir. ( Su kavrulurken kuruyan tavukların yumuşamasını sağlıyor, tavsiye ederim. ) Ardından köri, pul biber, kekik ve kıyılmış maydanoz ilave edilerek karıştıtlır ve ocaktan alınır.
Ben lavaş ekemek üzerinde sunmayı tercih ettim. Pilav, makarna ya da sadece salata eşliğinde ikram edilebilir.
Afiyet Olsun.
ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilköri çok yakışıyor tavuğa:)
nefiss:)
Teşekkür ederim :) Körili tavuğu ben de çok seviyorum
YanıtlaSilbende beğeniyorum körinin tadını ama eşimden her zaman onay alamıyorum malesef onun yerine kekik de kullandığım oluyor. Tavuk muhteşem görünüyor ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilBence de çok yakışıyor.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilBeğenileriniz için teşekkür ederim.
YanıtlaSilMerhaba :-) Blog dünyasinda yeniyim...
YanıtlaSilBlogun cok hosuma gitti izleme listeme aldim..
Sende buyur gel istersen
merhaba, umarim fotograf makinasini siz kazanirsiniz. Tarifleriniz cok guzel lezet dolu belli.
YanıtlaSilpaylastigin icin tesekkur ediyorum selamlar..