1 Aralık 2011 Perşembe

Trabzon Hurması ( Cennet Hurması ) Tatlısı


Geçtiğimiz akşam eşimin getirdiği hurmaları, sade yersek kalorisi az olur diye:)) tahin, pekmez ve fındıkla lezzetlendirdim.

Malzemeler:
  • 4 adet yumuşak Trabzon Hurması
  • 2 çorba kaşığı tahin
  • 2 çorba kaşığı pekmez
  • 2 çorba kaşığı dövülmüş fındık
Yapılışı:
Hurmaların kabukları soyularak iri parçalar halinde kesilir. Tabaklara paylaştırılarak üzerine tahin, pekmez gezdirilir ve en son dövülmüş fındık serpilerek servise sunulur.

Afiyet Olsun.

4 yorum:

  1. çok güzel bir görüntü sunmuşsunuz..
    ellerinize sağlık..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Çokta iyi etmişsiniz:) Harika bir görüntü ortaya çıkmış ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. vayyy anasınıı, ben Trabzonluyum, ama Trabzon hurmasıyla pek aram yok :) ve tatlısının yapıldığını ilkkez görüyorum. ellerine sağlık.

    Kahve Dükkanı

    YanıtlaSil
  4. goruntu super! tebrikler!

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))