9 Aralık 2011 Cuma

Portakallı & Kuşüzümlü Kereviz


Kereviz kışın sık sık kullandığım bir sebze en çok da yoğurtlu salatasını severim . Bugün şu meşhur Portakallı Kerevizi bir de ben yapıyım dedim. Açıkçası ben portakalın ne tadını ne de kokusunu aldım, tadı benim her zaman yaptığım klasik zeytinyağlı kerevizin tadıydı, hatta yerken bir ara ' tüh bizim portakal araya gitti ' bile dedim :)) Kuş üzümleri ise benim ilavem, her zaman bezelye kullanırdım bu kez hadi bir değişiklik olsun dedim iyi de yapmışım :)

Malzemeler:
  • 2 adet orta boy kereviz
  • 1 adet iri havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet portakal
  • 3 - 4 damla limon suyu
  • 1 avuç kuşüzümü
  • Zeytinyağ
  • Tuz
Yapılışı:

Kerevizlerimiz soyulur ve kararmaması için limonlu suda bekletilir. Bu arada kuru soğanlar minik havuçlar da küp küp doğranarak birlikte zeytinyağında kavrulur. Soğanlar hafif sararmaya başlayınca küp küp doğranmış kerevizler ilave edilerek 2 - 3 dak. sotelenir. Daha sonra ayıklanıp yıkanmış kuşüzümleri, 1 adet sıkılmış portakal suyu, tuz, sebzelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ve kerevizlerin karamasını önlemek için 3 - 4 damla limon suyu ilavesiyle kısık ateşte pişirlmeye bırakılır. Yemeğimiz pişince üzerine kıyılmış kereviz yaprakları serpilerek ocaktan alınır ve soğuması için dinlendirilir.
Soğuduktan sonra arzuya göre limon eşliğinde serise sunulur.

Afiyet Olsun.

4 yorum:

  1. ellerine sağlık.güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
  2. ben de kerevizin salatasını severim.Zeytinyağlısını hiç denemedim desem çok mu ayıp etmiş olurum? Yani bir türlü cesaret edemedim.Portakallısı iyi fikir. Ben de denemeliyim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. kerevizi her şekilde yiyebilirim:)

    YanıtlaSil
  4. :) teşekkürler sevenlere afiyet olsun, sevmeyenlere denemelerini tavsiye ederim.

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))