24 Mart 2011 Perşembe

Kuru Fasulyeli Mozaik Pasta

Piyaz yapmak için haşladığım kuru fasulyeler biraz fazla haşlanınca dağılmıştı. Tabii atmaya asla kıyamazdım nasıl değerlendiririm diye düşünürken aklıma çeşit çeşit yaptığım sağlıklı mozaik pastalar geldi ve ' yaşasın bir çeşit daha çıktı ' diye fasulyelerin dağıldığına sevindim bile.
Sonuçta ortaya çıkan lezzet adeta kestane ezmesi gibiydi kestaneye bayılırım dolayısıyla Kuru Fasulyeli Mozaik pastamın da tadına doyamadım.
Malzemeler:
  • 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 2 çorba kaşığı pekmez
  • 1 pkt. piknik bisküvi
  • 1 çay kaşığı tarçın ( isteğe bağlı )
Yapılışı:
İyice yumuşayacak şekilde haşlanmış olan kuru fasulyeler ezilerek ( robottan da çekilebilir ) toz şeker, pekmez, tarçın ve yarım çay bardağı su ilavesiyle ocakta suyunu çekene kadar karıştırılarak pişirilir ardından iri kırılmış bisküvi parçaları ilave edilerek yoğrulur, elde edilen harç bir kalıba yada streç folyoya alınarak istenildiği gibi şekillendiriip buzluğa alınır ve soğuduktan sonra dilimlenerek servise sunulur.
Arzuya göre kırılmış ceviz, fındık, fıstık gibi kuruyemişler de ilave edilebilir.
Afiyet Olsun.

4 yorum:

  1. selam canım
    ellerine ve fikrine sağlık kuru fasulyenin pastası,trufu,böreği,köftesi derken şimdide mozaik pastası süper yaa:)
    yakında bunuda denerim ben:D
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Harika düşünmüşsün iyiki fazla yumuşamış fasulyelerin arkadaşım fikrine bayıldım ve tadını çok merak ettim doğrusu sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Değişik ve çok güzel bir fikir tadını merak ettim bende ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. merhaba
    ne kadar güzel ve yerinde düşünmüşsün tebrik ederim kuru fasülyenin mozaik olması harika fikir ayrıca lezzeti kestaneyi anımsatmış çok çok güzel ellerine sağlık canım
    sevgiler....

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))