Aslında karnabahar pek sevdiğim bir sebze değil ancak sağlıklı beslenmek adına zaman zaman yemeğe çalışıyorum. Son zamanlarda yeni bir yöntem buldum son derece pratik, lezzetli ve hafif. Hatta bu tarz pişmiş bir karhabaharı özel olarak sık sık yapıyorum bile diyebilirim.
Malzemeler:
- 1 adet karnabahar
- 1 çorba kaşığı zeytinyağ
- Tuz, kekik, pul biber
Üzeri için : Yoğurt, sarımsak
Yapılşı:
Çiçek çiçek parçalara ayırıdğımız karnabaharları yumuşayana kadar haşlayıp süzüyoruz. Ardından teflon tavaya 1 çorba kaşığı zeytinyağ ile karnabaharları 1 -2 dak. soteliyoruz. En son tuz, kekik ve pul biber serperek karıştırıp ocaktan alıyoruz.
Servis tabağına aldığımız karnabahar soteyi, üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek sunuyoruz.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))