Ara öğünde atıştırmak üzere kendime çok sevdiğim roka salatası hazırlamaya karar verdim ancak bu kez yanında başka bişey yemiyeceğim için bulgurla destekliyerek daha doyurucu bir öğün olsun istedim. Kısıra zaten bayılırım hafif onu andırdı, rokanın aromasıyla da birleşince ortaya çok hoş bir lezzet çıktı.
Malzemeler:
- 1 demet roka
- 3 çorba kaşığı ince bulgur
- 1 adet kuru soğan ( ya da 4 - 5 dal taze soğan)
- 1 tatlı kaşığı isot ( Urfa biberi )
- 1 çorba kaşığı nar ekşisi
- 1 adet yeşil elma
- Tuz
- Zeytinyağ
Yapılışı:
İlk olarak ince bulgur üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ile ıslatılıp 5 dak. yumuşaması sağlanır.
Diğer tarafta yıkanıp kurulanan rokalar geniş geniş doğranır ( ya da elde parçalanır ), kuru soğan yarım halka şeklinde ince kesilir. Maydonoz kıyılır. Yumuşayan bulgur ve diğer tüm malzemeler ilave edilerek karıştırılır ve etrafı yeşil elma dilimleri ile süslenerek servise sunulur.
Afiyet Olsun.
Ellerinize sağlık. Çok şifa dolu bir salata.
YanıtlaSilSaygılar.
ellerinize sağlık güzel bir salata olmuş
YanıtlaSilellerıne sağlık Buket2ciğim cok sağlıklı olmus sevgıler:)
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Kısırın küçük kardeşi galiba:) Sevgiler...
YanıtlaSilellerine saglık canım.hem leziz hem doyurucu gözüküyor.
YanıtlaSilbu tarifi biraz değiştirerek denedim, 3 gündür bayılarak yiyorum, muhteşem oldu :)) bu tarifi bana kazandırdığınız için çookk teşekkürler
YanıtlaSilAfiyet olsun Elfin :)
YanıtlaSilBeğenmenize sevindim.