6 Mayıs 2010 Perşembe

Sebzeli Tavuk Haşlama

Sebzelerle hem lezzeti hem de görüntüsü zenginlleştirilen nefis bir sulu yemek. Yerine ve zamanına göre bazen ana yemek bazen de yemek öncesi çorba olarak ikram edilebilir.
Malzemeler:
  • 1 adet tavuk göğsü ( derili ve kemikli )
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 5 -6 diş sarımsak
  • Pul biber, Sıvıyağ ( üzerine )
Terbiyesi için : *1 adet yumurta sarısı * Yarım limon suyu
Yapılışı:
Tavuk eti iyice yıkandıktan sonra düdüklü tencereye alınır ve 20 dak. pişirilir.
Bu arada patatesler ve havuçlar küpküp doğranır, sarımsaklar soyulur.
Tavuklar haşlanınca derisi ve kemikleri atılarak etleri küçük parçalara ayrılıarak tekrar içinde piştiği suya bırakılır, havuç, patates ve sarımsaklar ilave edilip, tuz serpilerek düdüklünün kapağı kapatılıp 10 dak. daha pişirilir.
Diğer tarafta yumurtanın sarısı ve limon suyu iyice çırpılır ve pişen yemeğin içine yavaş yavaş ilave edilir. Bir taşım birlikte kaynatılıp ocaktan alınır.
Sıcak olarak servise sunulurken üzerine yağda yakılmış pul bier gezdirilerek servise sunulur.
Afiyet Olsun.

6 yorum:

  1. Hem harika hemde besleyici elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık. Tam bir şifa deposu, çokda leziz görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  3. Cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. ellerine saglik...
    canim istedi valla:))

    YanıtlaSil
  5. Çok sağlıklı bir yemek olmuş buketcim.Ellerin dert görmesin...

    YanıtlaSil
  6. oh nefis valla:)
    ellerine sağlık şekerim
    öpücükler

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))