3 Nisan 2010 Cumartesi

Sebzeli Terbiyeli Haşlama


Tam bir renk cümbüşü.... Sarısı, turuncusu, yeşili.... doğadaki en güzel renkler birarada... Lezzeti ise harika..... içimizi ısıtan nefis bir tad.

Malzemeler:
  • 250 - 300 gr. Dana Kuşbaşı
  • 2 adet patates (küçük )
  • 1 adet havuç
  • 5 - 6 diş sarımdak
  • Tuz

Terbiyesi için : * 1 adet yumurta sarısı * 1/2 limon suyu

Yapılışı:

İri kıyım kuşbaşı etlerimiz 10 dak. kadar soğuk suda bekletildikten sonra iyice yıkanıp düdüklü tencereye alınır ve kapağı kapatılarak kaynadıktan sonra 30 dak haşlanır.

Bu arada patatesler ve dışı kazınmış havuçlar küp küp doğranır. 30 dak. sonunda düdüklü açılarak havuç, patates ve soyulmuş bütün sarımsaklar ilave edilerek kapatılıp 10. dak daha pişirilir.

Yemeğimiz pişince yumurtanın sarısı ve yarım limon suyu çırpılarak kaynamakta olan yemeğe yavaş yavaş ilave edilip hızla karıştırılır ve bir taşım kaynayınca hemen ocaktan alınır.

Servis yaparken üzeri, sıvıyağda yakılmış pul biber ile süslenerek servise sunulur.

Afiyet Olsun.

7 yorum:

  1. eline sağlık diyete uygun bir yemek:) şifa olsun

    YanıtlaSil
  2. Çok sağlıklı ve lezzetli, ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık çok güzel bir yemek olmuş

    YanıtlaSil
  4. YARIŞMA BAŞLADI

    Eskileri yenileyelim,Artıkları değerlendirelim

    herkez yarışmamıza davetlidir.

    http://beyazsepetim.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. Terbiyeli yemeklere çok meraklıyımdır.Yemeğin lezzetini artırır sanki.
    Ellerin dert görmesin canım.Hayırlarla inşallah...

    YanıtlaSil
  6. mrb. elinize saglık. Muhteşem görünüyor. Sanki düdüklüye su katılmamış gibi anladım. Doğrumu? :)

    YanıtlaSil
  7. Selamlar:)
    Tavuğumuzu haşlarken su ile haşlıyoruz düdüklüde daha sonta diğer malzemeleri aynı suya ilave edip bir süre daha pişiriyoruz. Yani tavuğumuzu haşaldığımız su aynı zamanda yemeğimizin suyu oluyor. Afiyet Olsun.

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))