24 Nisan 2010 Cumartesi

Nohutlu Tavuklu Pirinç Pilavı

Anadolu'nun bir çok yerinde Düğün Pilavı olarak da bilinen bu pilav bence diyet yapanlar için yanında ayran ve salata ile başlı başına bir öğün de olabilir hatta bazen Mevlüt Davetlerinde yanında bir de tatlı ilavesi ile tam bir ikram menüsü olabilir. Doyuruculuğu ve lezzeti ile bizim çok sevdiğimiz bir pilav çeşididir.

Malzemeler :
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet tavuk göğsü
  • Yağ, tuz

Yapılışı:

Tavuk eti minik kuşbaşılar halinde doğranır ve sıvı yağda çok kızartmadan sotelenir. Ardından yıkanmış pirinçler ilave edilir ve bir iki dak. birlikte kavrulur en son haşlanmış nohut eklenip, tuzu ve pilavımızın beyaz olması için 2 -3 damla limon suyu ilave edilir ve 2 bardak pirinç için 3,5 bardak su ekleyerek ( nohut ve tavuklarında su çekeceğini düşünerek) çok kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirilir.
Pilavımız piştikten sonra bir süre demlenmesi için beklenerek sıcak sıcak servise sunulur.

Afiyet Olsun.

4 yorum:

  1. çok severim eline sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. canım pilav harika eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. bayılırımm karnımda çok acıktı :)evgiler

    YanıtlaSil
  4. pilav muhteşem sunum süper olmuş ellerine sağlık canım ...
    sevgiler...

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))