2 Nisan 2010 Cuma

Çeşnili Kurabiye

Antep'in meşhur Kahkesi vardır hani miss gibi kokan, kıyır kıyır lezzeti olan. İşte bugün o kurabiyeler aklıma geldi ve benim klasik un kurabiyesi kıvamındaki kuabiyem ile birleştirip, nefis mi nefis bir lezzet elde ettim. İçine ilave ettiğim malzemeler tamamen doğaçlama oldu, hani evde ne varsa denir ya o cinsten, olanı ekledim, olmayanı es geçtim:) sonuç gerçekten harikaydı.Un kurabiyesi gibi ağızda dağılıyo ama kahke gibi de miss kokulu ve lezzetli.
Özellikle tavsiye ederim.

Malzemeler:
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 pkt vanilya
  • 1 pkt kabartma tozu
  • Birer çorba kaşığı Çörek Otu, Susam, Siyah Çay ( kuru )
  • 1 çay kaşığı Tarçın
Yapılışı:
Un, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu ve tüm baharatlar karıştırılır daha sonra sıvıyağ ilave edilerek güzelce yoğrulur. Hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilerek 180 der. önceden ısıtılmış fırında beyaz olarak pişirilir.

Afiyet Olsun.

Önemli not : Kurabiyeler, Un Kurabiyesi kıvamında ağızda dağılması için, kesinlikle pembeleşmeyecek, çatlayınca fırından çıkarılıp kendi sıcaklığıyla pişecek. Aksi taktirde kurur ve sert olur.

4 yorum:

  1. Elinize sağlık.Tarçın bile tek başına yetiyor böyle güzel kurabiyelere :sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyorlar.

    YanıtlaSil
  3. Çok enteresan kuru çay var içinde denemek lazım acaba bu un kurabiyeesini tuzlu yapsak nasıl olur :)

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))