17 Nisan 2010 Cumartesi

Bulaşık Makinasında Arap Sabunu Kullanılır Mı ?



Bugün gelen bir e-mailde kullandığımız bulaşık makinası deterjanlarının kolay kolay arınmadığı, bu durumun ise insan sağlığı üzerinde çok ciddi ve kalıcı hasarlar bıraktığı ve bununla da kalmayıp doğada yaptığı tahribatlar sonucunda gelecek nesillleri de tehdit ettiğ üzerine dikkat çekilmişti.
İnternette dolaşan bu mail zincirinde bulaşık makinalarındaki zararın en aza indirgenmesi için Arap Sabunu kullanımı önerilmiş ve parlatıcı olarak da elma sirkesi tavsiye ediliyordu.
Doğrusu Arap Sabununu hiç denemedim ancak bir kez acaba normal bulaşık deterjanı kullansam ne olur dedim ve boyumun ölçüsünü aldım :) 1 saat boyunca elimde bezle makinanın önünde bekleyip makinadan sızan köpükleri silmek zorunda kaldım :) ve tabii ondan sonra başka hiçbir değişik ürünü kullanmaya cesaret edemedim.
Elma sirkesine gelince, yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum ve vazgeçmeyi de düşünmüyorum. Çünkü gerçekten parlattığını gördüm ve en azından zararsız bir malzeme olduğunu düşünyorum.
Sizlerin de bu konudaki deneyim ve tavsiyelerinizi öğrenmek isterim.




6 yorum:

  1. Her ikisini de denedim arap sabunu iyi temizlemiyor tekrar tabletle yıkamak zorunda kaldım sirkenin de kokusu hoşuma gitmedi.

    YanıtlaSil
  2. ilk olarak blogumu ziyaretinden dolayı çok teşekkür ederim, tanıştığımıza sevindim. ikincisi de ben de bu maili uzun bir süre önce aldım, arap sabunu bütün bulaşıklarımın üzerine yapıştı ve bulaşıklarımı temizlemek için bir kaç defa yıkamak zorunda kaldım, sakın sakın siz denemeyin. Ama denediğim başka bir yöntem var. Ben bulaşıkları yerleştirdikten sonra üzerine domestosu biraz gezdirip, makinayı çalıştırıyorum, onu da ayda bir yapıyorum, ve fazla abartmadan döküyorum, yoksa makinanın lastikleri bozuluyor.

    şimdilik benden bu kadar, sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Bulaşıklar çok kirliyse temizlemiyor gerçekten,sıvı arapsabunları kullanımı için ideal.Sirke için devam diyorum:)

    YanıtlaSil
  4. arap sabununu hiç denemedim ama bende parlatıcı yerine elma sirkesi kullanıyorum.makine üreticilerine bir tavsiyem çamaşır makinesinde yaptıkları ilave durulama tuşunu bulaşıkmakinesi içinde yapsalar ne iyi olur.İyide satar.

    YanıtlaSil
  5. elma sirkesini uzun süredir kullanıyorum ve çok memnunum ama arap sabununu hep duydum ama kullanmaya cesaret edemedim.casminella arkadaşımızın yazdıklarını da okudum ve vazgeçtim arap sabunundan.

    YanıtlaSil
  6. arap sabununu bende duymuştum bende sağlık üzerine evhamlıyım ve doğal bulduğum için denedim arap sabununu ve casminellanında dediği gibi yapıştı kaldı.Bende birkaç defa yıkamak zorunda kaldım.Ama sirke mantıklı geldi deneyeceğim bende.bende arada bir çamur suyu koyuyorum.özellikle yumurtalı bulaşıklarda yumurta kokusunu alıyor.Bulaşık deterjanlarını da çok az koymaya çalışıyorum.en büyük gözünü doldurmuyorum.teknolojinin rahatlığı kadar böyle sıkıntıları da var maalesef.Neyse yorumum uzun oldu.Arap sabunundan şiddetle kaçınmanızı tavsiye ediyor, sevgiler sunuyorum.

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))