31 Mart 2010 Çarşamba

Zeytinyağlı Taze Bakla

Bakla Mevsimi geldi. Bu nefis sebze kendini pazar ve marketlerde göstermeye başladı. Eşsiz tadı ve kokusuyla bizim LezzetHanemizde de yerini aldı.


Malzemeler:
  • 1 kg Taze Bakla
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 -4 dişsarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 limon suyu
  • 1,5 çorba kaşığı un
  • Zeytinyağ, tuz
  • Dereotu (süslemek için )

Yapılşı:

Baklalarımızı yıkadıktan sonra uçları ayıklanır ve boyuna göre iki üç parçaya kesilerek 1 çorba kaşığu un ve yarım limon suyu ilave edilmiş suda 10 dak. bekletilir.

Bu arada soğan, piyazlık, yarım halkalar halinde doğranır ve düdüklü tencerede zeytinyağı ile sarartılır ardından sarımsaklar ve unlu suyun içindeki baklalar süzdürülerk alınır ve üzerlerine yarım limon suyu sıkılarak 5 - 10 dak tencerede sotelenerek onlarında sararması sağlanır daha sonra tuz ilave edilip karıştırılır ve üzerine, içinde 1 talı kaşığı unu inceltiğimiz 2 bardak soğuk su ilave edilir ardından rendelediğimiz domates 1 tatlı kaşığı salça ile harmanlanarak yayılır ve düdüklünün kapağı kapatılarak 35 dak. pişirilir.

Yemeğimiz soğuduktan sonra servis tabağına alınarak mutlaka yoğurt ve dereotu eşliğinde servise sunulur.

Afiyet Olsun.

8 yorum:

  1. bloğu keşfettim hemende bişeyler yazmam gerekiyo dedim.bayıldım yaptıklarınıza elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. insan bunları çiğ olarak bile yiyebilir ne kadar tazeler ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. geçen gün ailecek bakla yiyenler neredeyse zehirleniyorduk. yemeyen birkaç kişi kurtuldu:)) tam mevsimi gelmedi ya ondan mı acaba bilemedik.

    YanıtlaSil
  4. bu arada bakla enfes görünüyor da bu olay aklımda kalmış yazmadan geçemedim.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. nasıl canım çekti evdekiler sevmez bende kendime sadece pişirymiyorum bakla pişirince size gelsem olurmu?:)

    YanıtlaSil
  6. Beyaz Sepetim --> Olurrr neden olmasın :)
    Hilal Hanım --> ben bakladan zehirlenme olayını ilk defa duyuyorum, neden oldu ki acaba çok şaşırdım, geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  7. Hayırlı cumalar..

    Sizde salçalı yapmışsınız baklayı ,bende mutlaka salça kullanırım ama çoğu tarifte renksiz ve soluk hali yer alıyor..:)

    ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Buketim tevafuğun bu kadarı yani :)
    Bende bugün yayınladım baklayı ama senin baklayı yeni gördüm:)
    Sen olması gerektiği gibi unlu suda bekletmişsin.ben tembellik ettim:)
    Ellerine sağlık canımsın.Hayırlı cumalar dilerim...

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))