17 Mart 2010 Çarşamba

Tavuk Tantuni

Mersine özgü nefis bir lezzet.
Bu lezzeti bir çok kaynaktan araştırdım ancak en son bir Tantunicini önünde durup izledikten sonra tarifi sizlerle paylaştım. Çok basit ancak tavuk sote ile karıştırmamak gerekir. Tantuni de bütün malzemeler ayrı ayrı pişer, ancak birlikte yenir.

Malzemeler:
  • 1 adet tam tavuk göğsü
  • 2 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 5 -6 diş sarımsak
  • Sıvıyağ
  • Tuz, pul biber

Yapılışı:

Tavuklar olabildiğince minik doğranır ve sıvıyağ eşliğinde kavrulur, kızarmaya başlayınca minik doğranmış sarımsaklar ilave edilir ve karıştırılır. Ardından tavuk etleri tavanın ( sacın ) kenarlarına çekilir ve ortaya doğranmış biberler alınarak sotelenir. En son tavanın ortasına domatesler konur ve çok pişirmeden bir iki kez çevrilerek ocaktan alınır.

Dürüm yapılacaksa lavaş ekmeğine önce tavuklar üzerine ise biber ve domatesler yerleştirildikten sonra pul biber serpilir arzuya göre piyazlık doğranmış kuru soğan ve maydonoz ilave edilerek sarılır.

Servis olarak sunulacaksa tabağın ortasına biber, etrafına domates ve en dış kenarlara da tavuklar alınır, tavukların üzerinden sacda kalan sosdan gezdirilir ve maydonozla süslenerek servise sunulur.


Ayran eşliğinde ikram edilir.


Afiyet Olsun.




5 yorum:

  1. gerçekten çok iştah açıcı gözüküyo...tantunicinin önünde bekleyip tarifi aldığın için teşekkürler,hazırlayıp paylaştığın için ellerine sağlık,tadan herkese afiyet olsun...sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık tantini tavuk etiylede oluyormuydu süper... sevgilerimle, benim blog da beklerim.

    YanıtlaSil
  3. Eşimde yapar ve çok lezzetli olur :)

    YanıtlaSil
  4. gerçekten çok harika üniversite öğrencisi bir erkeğim arkadaşlarım inanamadı.

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))